Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abortusz esetén a férfinak mennyi beleszólása van? Ha ő akarja a gyereket, a nő meg nem, akkor kié a döntő szó?
A nőnek lesz vele több gondja amíg megszüli, de utána a férfi nevelné, na de ha a nő szülni sem akar? Kinek van ebben a döntésben több "joga"? Kettejüké a gyerek.
Ez csak elvi kérdés, nem velem, nem is mással történt, csak érdekelne, hogy ilyenkor mi a helyesnek mondható döntés. Már sokat beszéltünk erről a párommal, azt mondta, ha előfordulna ez, akkor felnevelné. Én nem akarok gyereket, sem megszülni, sem nevelni, de nagyon nem akarnám örökbe sem adni, ki tudja hogy bánnának vele.
A férfinek gyakorlatilag semmi beleszólása nincs, ahogy másnak sem.
A nő teste, ő dönt.
Ez nagyon nehéz morális kérdés, mert hát elvben a férfinak is kellene, hogy legyen beleszólása, DE!
Ha CSAK magát a terhességet nézzük, tehát nem a már megszületett gyermek helyzetét, akkor tudomásul kell venni, hogy ez egy rabszolgasághoz hasonlító állapot. A nő nem ura a saját testének, egy másik élőlény "használja", teljesen átalakítja, vannak valós egészségügyi kockázatai, ami akár életveszélyig is fokozódhat. Ezek tények. Ez az, amit minden gyermekre vágyó nő önként, szívesen bevállal, de egy nem kívánt terhesség érdekében nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan nő, aki "felajánlja" a saját testét...
Szerintem úgy érdemes felfogni, hogy még a kívánt terhességek esetében sincs arra garancia, hogy abból gyermek születik... hiszen a terhességek kb. 10%-a vetéléssel végződik, bármennyire is vágynak a babára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!