Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Sráccok! Mik azok az egyetemi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sráccok! Mik azok az egyetemi karok, amire ha jár egy lány, elismeritek, hogy ejha, ez tud valamit, nagyon okos lehet?

Figyelt kérdés
Nem, nem ez alapján választok, mielőtt azt írnátok, nem is befolyásol semmiben, csak kíváncsi vagyok :)
2015. júl. 1. 08:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Bölcsészettudományi karok. A legszélesebb látókörrel rendelkeznek, hozzá tudnak szólni a kultúra minden területéhez, ellentétben egy mérnökkel vagy orvossal. Az hogy ezzel kevesebbet keres, nálam nem szempont, inkább élek szerényebben egy művelt, általános tudással rendelkező emberrel, mint egy gazdag szakbarbárral.
2015. júl. 1. 09:46
 12/21 anonim ***** válasza:
Mérnöki, orvosi, informatikai karok.
2015. júl. 1. 09:46
 13/21 A kérdező kommentje:
12.: attól még, hogy valaki nem bölcsész, szerethet olvasni és érdeklődhet a kultúra iránt szabadidejében, nem lesz feltétlenül szakbarbár. Egy természettudománnyal foglalkozó ember érthet a kultúrához, de egy bölcsészettel foglalkozó nem ért a tudományokhoz.
2015. júl. 1. 09:49
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Egy természettudománnyal foglalkozó ember érthet a kultúrához, de egy bölcsészettel foglalkozó nem ért a tudományokhoz."

Amilyen szinten pár könyv elolvasása után egy reálos ért a társadalom/humántudományokhoz, olyan szinten egy humánszakos is érthet a természethez egy kis érdeklődéssel és utánajárással...

Én bölcsészkaron végeztem, de biológiából érettségiztem még anno, és a mai napig érdekelnek a természettudományok is. Olvasok ilyen témában, de nyilván nem fogok pár könyvvel annyit tudni, mint aki pl. biológiaszakon végzett.

Egyébként meg a legtöbb férfi ismerősömet nem nagyon érdekli ez, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy előnyt jelent, ha hasonló az érdeklődés, végzettség: sok orvos-orvos, tanár-tanár, mérnök-mérnök párt ismerek.

2015. júl. 1. 10:10
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

# 12..

Ezt inkább nem kommentálom csúnyán mert a végén még csúnya veszekedés lenne, legyen elég annyi, hogy gőzöd sincsen miről beszélsz, csak ideköptél valami neten olvasott maszlagot.

A kérdésre vonatkozóan pedig: Matek,Mérnöki,Orvosi,Jogi és bármilyen tudományos szak, pl Kémia is.

16/21 anonim ***** válasza:
0%
Valahol hallottam hogy a mérnők egy jól fizetett szakmunkás. :) Egyébként egyetlen ilyen szakot mondanék, az az állatorvosi. Az összes többit csak akkor ha el is végzi őket, nem csak jár oda. :)
 17/21 anonim ***** válasza:
69%

A bölcsésszakosokat jellemzően inkább a "mekit fog árulni úgyis, minek tanul?" kategóriába sorolják be a legtöbben, a reálszakos, mérnökös, egészségügyis hallgatókat meg kb egyenlő mértékben kedvelik. Az más kérdés, hogy a bölcsészkarokon is vannak értelmesebb és kevésbé értelmes szakok- a szabad bölcsész eskü, hogy fogalmam sincs, mit csinál és mihez kezd majd az életével, személyesen ismerek egy esztétika szakirányon tanuló srácot, na, ez is egy hatalmas kérdőjel a fejemben, viszont a bölszészkarokra rakják általában a pedagógiai, pszichológiai, jogi karokat is- bár ez utóbbi tény, elég sok helyen már külön van-, és ezeknek azért szerintem van valami presztízse is.

De alapvetően úgy érzem, ha egy intelligens, okos emberről van szó, szaktól függetlenül mondhatják azt, hogy ejha, ez tud valamit, nagyon okos lehet :)

2015. júl. 1. 10:11
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat :)
2015. júl. 1. 10:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Bármi ami komolyabb szak, említett egy válaszoló itt egy olyat, hogy "esztétika". Erről pl egyáltalán nem feltételezném, hogy hűűűűű de okos lehet, bár lehet attól még jó fej, de pl egy csillagász, vagy elméleti fizikus sokkal inkább tekintélyt adna, és ha mellé jó fej is akkor :).. szerintem nagyon jó beszélgető társam lenne.
2015. júl. 1. 10:22
 20/21 Noren1989 ***** válasza:

Nincsen ilyen szak. Bárhol el lehet kerülni azt, hogy az ember tanuljon. Még mérnöki szakokon is.

25/F mérnök, sok bölcsészt láttam a mekibe, de elég sok tehetségtelen mérnököt is.

2015. júl. 1. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!