Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sráccok! Mik azok az egyetemi karok, amire ha jár egy lány, elismeritek, hogy ejha, ez tud valamit, nagyon okos lehet?
"Egy természettudománnyal foglalkozó ember érthet a kultúrához, de egy bölcsészettel foglalkozó nem ért a tudományokhoz."
Amilyen szinten pár könyv elolvasása után egy reálos ért a társadalom/humántudományokhoz, olyan szinten egy humánszakos is érthet a természethez egy kis érdeklődéssel és utánajárással...
Én bölcsészkaron végeztem, de biológiából érettségiztem még anno, és a mai napig érdekelnek a természettudományok is. Olvasok ilyen témában, de nyilván nem fogok pár könyvvel annyit tudni, mint aki pl. biológiaszakon végzett.
Egyébként meg a legtöbb férfi ismerősömet nem nagyon érdekli ez, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy előnyt jelent, ha hasonló az érdeklődés, végzettség: sok orvos-orvos, tanár-tanár, mérnök-mérnök párt ismerek.
# 12..
Ezt inkább nem kommentálom csúnyán mert a végén még csúnya veszekedés lenne, legyen elég annyi, hogy gőzöd sincsen miről beszélsz, csak ideköptél valami neten olvasott maszlagot.
A kérdésre vonatkozóan pedig: Matek,Mérnöki,Orvosi,Jogi és bármilyen tudományos szak, pl Kémia is.
A bölcsésszakosokat jellemzően inkább a "mekit fog árulni úgyis, minek tanul?" kategóriába sorolják be a legtöbben, a reálszakos, mérnökös, egészségügyis hallgatókat meg kb egyenlő mértékben kedvelik. Az más kérdés, hogy a bölcsészkarokon is vannak értelmesebb és kevésbé értelmes szakok- a szabad bölcsész eskü, hogy fogalmam sincs, mit csinál és mihez kezd majd az életével, személyesen ismerek egy esztétika szakirányon tanuló srácot, na, ez is egy hatalmas kérdőjel a fejemben, viszont a bölszészkarokra rakják általában a pedagógiai, pszichológiai, jogi karokat is- bár ez utóbbi tény, elég sok helyen már külön van-, és ezeknek azért szerintem van valami presztízse is.
De alapvetően úgy érzem, ha egy intelligens, okos emberről van szó, szaktól függetlenül mondhatják azt, hogy ejha, ez tud valamit, nagyon okos lehet :)
Nincsen ilyen szak. Bárhol el lehet kerülni azt, hogy az ember tanuljon. Még mérnöki szakokon is.
25/F mérnök, sok bölcsészt láttam a mekibe, de elég sok tehetségtelen mérnököt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!