Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha megvédem magam, lehet, hogy tönkreteszem a volt férjem kapcsolatát. Mit tegyek?
Ha van közös ismerősötök, barátotok a volt férjeddel, aki mindkettőtökkel tart kapcsolatot, talán próbálj tőle segítséget kérni. Mond el neki mi van és talán tud segíteni valahogy, pl beszél a volt férjeddel.
Vagy bármikor ha felkeres, tégy úgy mintha ott sem lenne, kerüld ki, tedd le a telefont, ne válaszolj neki. De a volt férjedet se keresd magadtól, főleg a nő miatt. Mert azt valóban úgy érezheti, hogy szétszedni akarod őket. Főleg, hogy negatív dolgokat mondasz a nőjéről.
Ha nem, akkor a távoltartási is megoldás lehet. Persze az után jó viszonyra ne számíts a volt férjeddel. De legalább nem zaklat tovább. Remélhetőleg.
Ha esetleg eljutsz odáig, hogy távoltartási végzést szeretnél, akkor szükséged lesz bizonyítékokra.
Ha továbbra is zaklat, a helyedben dokumentálnám a köztünk zajló írásbeli kommunikációt, illetve hangfelvételeket készítenék a telefonbeszélgetéseinkről (ha eddig nem tetted volna).
Ha már elég bizonyíték összegyűlt, akkor EGYETLEN EGYSZER egy nyugodt, tárgyilagos hangvételű levélben figyelmeztetném, hogy ha nem fejezi be a zaklatást, akkor feljelentést teszek ellene.
Azzal, ha magadat próbálod "megvédeni" tőle, nem teszed tönkre a volt férjed kapcsolatát.
Ha ilyen helyzetben lennék, én lehetőleg inkább kihagynám ebből a volt férjemet. A barátnője felnőtt, cselekvőképes ember, ő tartozik felelősséggel a saját tetteiért.
Nem tudom, mennyi ideje tart a dolog, de én mondjuk eleinte várnék arra, hogy lehiggadjon, ha nem durvul el a helyzet. De ha nem száll le rólad, és már valóban félsz kimenni az utcára, akkor ez nem megoldás, akkor tényleg marad a jogi út.
Ha nincs közös gyerek a volt férjeddel,akkor ne hagyd magad
Új telefonszám,fb-on tiltsd le,készíts új emailcímet,a régit szűntesd meg és így tovább.
Feljelenteni nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!