Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális vagyok, hogy ezt csináltam egy lánnyal?
Nem!
Ha letiltott, akkor nyilván megvan az oka.
Nem.
Lesz mit letiltania, adtál neki munkát.
Ez egy nagyon érdekes kérdés, pszichológia szakos vagyok, és azt kell mondani, hogy mindkét fél érthető. A nyomuló és a zaklatott, ez így nagyon negatív hangzású, de közel sincs így.
Ami elítélendő: valaki olyan valakit jelölget, zaklat, nyomul, aki nem illik bele a képbe, nem illik az egzisztenciájába, vagy bármilyen okból nem passzol a másikhoz, az negatív zaklatás.
Ami nem elítélendő: valaki olyan valakire nyomul, aki beillik a képébe, abszolút egy szinten van vele, hasonlóan szépek, akkor ott valószínű az egész azért történik, mert az egyik ezzel tisztában van, a másik pedig nincs. Ez pedig jó vagy rossz emberismereten alapuló kérdés. Tökéletes házasság jöhetne így létre, ha mondjuk az adott zaklatott lány vagy fiú jó emberismerő lenne, és látná a hasonlóságot, de általában itt ez miatt végleg elbukik a dolog, és egy tökéletes kapcsolat lesz teljesen eltemetve. De ez inkább ritka, általában a nyomulók eltérő szinten mozognak, mint az alany.
Aha, és ki állapítja meg, hogy kik vannak "egy szinten" és kik nem, Mr. Pszichológus? :D
Azt eldöntetni, hogy ki passzol hozzánk, kit mennyire kéne közel engednünk magunkhoz, hogy jó legyen nekünk, egyetlen egy ember kompetenciája, az pedig mi magunk vagyunk. Ebben a kérdésben senkinek sincs joga szavazni, megvétózni, felülbírálni minket, még elméletben sem. Ha valaki egyszer megkér minket, hogy hagyjuk békén, vagy tartsuk az X lépés távolságot, akkor békén hagyjuk. Ha nem, az zaklatás, az pedig MINDIG rohadtul elítélendő, mert olyat teszünk vele, amihez egyszerűen nincs jogunk: eldöntjük a másik helyett azt, amibe csak neki lehetne beleszólása. Ha szerinted oké zaklatni valakit, mert a megítélésünk szerint tökéletes lehetne vele a kapcsolatunk, ha jobb emberismerő lenne, akkor szerintem beszélgess el erről egy már végzett kollégáddal, ez ugyanis a meggyőződése azoknak is, akiket negatív zaklatóként írsz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!