Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mondja már meg létszíves valaki hogy hogy tudom kiszámolni kb, hogy mikor van peteérésem mert már annyi variáciot hallottam! Pl ha most május 8-án jött meg akkor mikor van peteérésem?
Nem mindegy, milyen hosszúak a ciklusaid. Általában a ciklus első fele az, ami minden nőnél más, a második fele 14 nap. Tehát a ciklus első napjától visszafelé kell számolni 14 napot.
De vannak nők, akiknél valamilyen hormonális eltérés miatt ez is ingadozik, és 12-16 nap közé tehető (de ez egy adott nőnél többnyire állandó).
Teljes biztonsággal önvizsgálattal állapítható meg, egyrészt menzesz naptár vezetésével, ahol minden nap rögzíted az ébredési hőmérsékletet. Peteérés előtt közvetlenül leesik a testhő.
Emellett a fogamzóképes időszakban megnyílik és felpuhul a méhszáj, ez nagyon egyszerűen kitapintható, illetve a méhnyakváladék állaga is megváltozik, nyúlóssá, tojásfehérje állagúvá válik.
De felhívom a figyelmedet, hogy ez arra jó, ha azért kell, mert babát szeretnél. Fogamzásgátlásra nem, ugyanis egy nőnél az első szakasz hossza mindig változhat, illetve bármikor bekövetkezhet spontán peteérés is.
Emellett a spermiumok odabent 3-5 napig, de stramm példányok akát 7 napig is életben maradnak!
kell tudni a ciklusod hosszát, ha 28 napos a 14. nap
ha 40 napos 20. nap körül
#3-as: ez kizárt! Csak tévhit, hogy félidőben van! Ez csak 28 napos ciklusnál igaz.
Nem tudom, ki pontozta le az első válaszom, de megmondhatná, mi nem tetszett neki benne (a személyemen kívül :D). Évekig próbálkoztam, mire anno teherbe estem, amit ott leírtam, azok biológiai tények... esetleg nem ártana utána olvasni. ;)
ha 25 napos a ciklusod, akkor 11-13. nap környékén van peteérésed.
Utólag lehet igazából megmondani, ha a hormonjaid rendben vannak, akkor ciklus 1. napjából leszámolsz 12-14 napot, és akkor volt.
ideális esetben a ciklus második fele 14 napos. tehát teljesen mindegy, milyen hosszú a ciklus, ha van peteérés, akkor a vége előtt kb 14 nappal (vagy 1-2 nappal kevesebb) van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!