Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » GYógyitható e a játékszenvedély?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

GYógyitható e a játékszenvedély?

Figyelt kérdés
Párommal két éve járunk,de nem élünk együtt. Egy évvel ezelőtt kaptam tőle gyűrűt, úgy éreztem komolyan gondolja. De az utóbbi időben megromlott a kapcsolatunk, főleg hogy úgymond lenyúlta a pénzem, vagyis nem arra költötte amire megkértem. Majd még kétszer kért pénzt arra hivatkozva h. tartozásai vannak és muszály rendeznie. Mostanában már a közös programokat is lemondta és folyamatos pénzhiányra hivatkozik, valamint hogy még hétvégén is dolgoznia kell. Sajnos múlt héten már nem birtam , összevesztünk, félig már szakitottunk is. Ekkor beszéltem a főnökével akitől megtudtam neki is tartozik és neki azt mondta eljátszotta a pénzt. A gond az hogy szeretem, de nem mondhatom el hogy tudok róla, mert a tulaj megkért mivel a barátja. Én pedig nem tudom mitévő legyek, mert ő nzm mond semmit, igy pedig nem tudok segiteni neki, meg aztán azt sem tudom gyógyitható e és érdemes e még egy esélyt adni a kapcsolatunknak hiszen ha mindez igaz és igy marad akkor nincs jövönk?
2010. febr. 21. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Találtam egy érdekes írást ezzel kapcsolatban, hogy miért nem lehet nyerni még azzal sem, ami matematikailag is igazoltan garantált nyereményt biztosít. Ajánlom figyelmedbe:

[link]

2010. febr. 21. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Persze hogy gyógyítható! Egy jó pszihológus kell hozzá, vagy járjon csoportterápiára!
2010. febr. 21. 19:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem kéne még szakitanunk? Mert ő nem is tudja hogy emiatt akarok különmenni, viszont nem őszinte, nem mondja el hogy játszik igy hogy vigyem terápiára, ha még azt sem látja hogy beteg és segitség kell neki.
2010. febr. 21. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:
persze. mondjuk ne játsszon.
2010. febr. 21. 20:00
 5/11 anonim ***** válasza:
Gyógyítható!!!Csak önszántából kell vállalnia a terápiát!Egy pszichológus kell hozzá, és sok-sok akarat!
2010. febr. 21. 20:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nem tudja hogy beteg, mond el neki. Vezesd rá.
2010. febr. 21. 23:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Gyógyítható, pszichoterápia mellett akár gyógyszerrel is. De csak ha ő maga is belátja, és abba szeretné hagyni.
2010. febr. 22. 00:53
 8/11 anonim ***** válasza:

A gyógyszert fejlejtsd el! Az ilyen pszichológus által felírt gyógyszerek 90%-ának inpotencia a mellékhatása.

A probléma inkább az, hogy ő maga sem ismeri be.

Radikálisan közölnöd kell vele, hogy válasszon: te, vagy a szerencsejáték. És nem érdekel, hogy letagadja, ha a legapróbb jelét látod otthagyod, függetlenül az indoklásától. Ha szereted és nem akarod elhagyni, úgy ha kell, rpóbáld megjátszani hogy otthagyod, pl. költözz el valhova egy hétre, ne akarj vele találkozni stb.

Bár a probléma az, hogy folyamatos kontrollra lesz szüksége egy életen át, később bármikor visszatérhet úgy, hogy észre sem fogod venni, csak ha már késő. Szóval nagyon gondold át a dolgot.

2010. febr. 22. 07:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Sajnos el kell, hogy keserítselek! A szerencsejáték függőség nem gyógyítható. Én is függő vagyok, a terápián elmondanak mindent, amit tudni kell, de a legfontosabb: akiben benne van a szerencsejátékra való hajlam, az nem tud belőle kigyógyulni, maximum tünetmentesen élni. Nagy akaraterő kell és mások segítsége. Az első lépés a beismerés...

Tudom ajánlani a Nyírő Gyula Kórházat és a www.gamblersanonymous.hu honlapot!

2010. febr. 22. 19:46
 10/11 anonim válasza:
Szia nekem van egy ismerösöm aki Játékszenvedélyes volt:S:S de már 5 éve nem nyult géphez,de csak akkor sikerül ha erős vagy...:)
2010. febr. 24. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!