Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a poligámiáról?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a poligámiáról?

Figyelt kérdés

Nem úgy gondolok rá, mint ahogy az arab világban szokás, inkább modern fiatalként azon töprengtem, hogy vajon hogyan reagálna egy lány, ha próbálnék tök normálisan elbeszélgetni vele erről a témáról, vagy én mit szólnék hozzá, ha nekem felvetné egy leendő partnerem, hogy ő ugyan komoly kapcsolatot szeretne, viszont nem csak és kizárólag velem foglalkozna, ahogy egy átlagos párnál szokás, mert neki ez nem megy. Nem arról van szó, hogy itt a vonzalom két ember között nem olyan erős, hanem hogy nem csak egy irányba lehet érezni. Nem lenne sokkal kiegyensúlyozottabb az egész, ha nem kéne a féltékenységgel, megcsalással és hasonló dolgokkal foglalkozni, hanem elfogadnánk egymást úgy ahogy vagyunk? Természetesen nem eszetlenül élve, hanem tisztelettel egymas iránt, figyelve a higiéniára és azért óvatosabban a szexualitás terén. Arra is kíváncsi lennék, ti milyen családmodellt tudnátok elképzelni, ami ilyen kapcsolatra épül. Egy kort és nemet a gondolataitok végére ha hozzáírtok, megköszönöm.

20/F

2015. ápr. 22. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Kody Brown. Fujjjjjj.
2015. ápr. 22. 22:15
 2/10 anonim ***** válasza:
26%

Nekem fontos, hogy a párom csak rám tekintsen úgy, ahogy senki másra, csak én legyek gyermekei anyja... Nekem nem férne bele, és nem a féltékenység miatt legfőképpen.

17/l

2015. ápr. 22. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
38%

1. Próbáltál már egy csajt teljesen kielégíteni?(minden téren)

2. Volt már egyszerre több csajjal viszonyod?

Előbb éld meg ezeket, aztán gondolkodj ilyen marhaságon, kisfiam!

2015. ápr. 22. 22:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát jó.
2015. ápr. 22. 22:19
 5/10 anonim ***** válasza:

a klasszikus poligámia több partneres együttélést jelent és köszi azt nem :) amire te gondolsz az a nyitottabb kapcsolat (abban élek) de az meg nagyon nem mindenkinek való. akinek nem elég erős a kapcsolata azt egyből kinyírja egy ilyen. viszont ha megvan a partner, és kettejük között olyan erős a kapcsolat, hogy eltűnik a kisajátítási kényszer, akkor viszont többet ad mint amit gondolnánk. (meglepő, tényleg)

és a kisebbik része, hogy testi szinten nem kell megerőszakolnod magadat. eltörpül a kapcsolat újabb mélység mellett ami előkerül ekkor, és a bizonyosság érzése, hogy az utolsó fal is ledőlt, nincsen konfliktus lehetőség, és igen, vele fogom leélni az életemet, mert nincsen már miért másba belefutni. de ehhez tényleg atombiztos kapcsolat kell, akkor sokkal jobb. (amúgy tényleg nagyon durván mély, és fura, hogy ilyen mélység is van) de tényleg nem mindenkinek való. viszont aki ilyesmiben gondolkodik eleve így keressen partnert, aki hasonlóan nyitottan gondolkodik. mert utólag ledumálni ezt orosz rulett. erre nősülés előtt kell gondolni, mert ha a változatosság igénye később ér útól (márpedig erre k. sok az esély ) akkor jönnek a megcsalások,válások, egzisztenciák mennek a levesbe, csonka család, stb.... szóval aki meg ebben gondolkodik az vegye is komolyan és úgy intézze az életét, így keressen párt, mert ráfarag, de csúnyán. (amúgy a legtöbb embernek a monogámia sem való.csak képtelenek belátni, inkább lutirznak, mivel képtelenek középutat tartani. vagy álszenteskedik és játssza az eszét erkölcshuszárként, vagy össze vissza félrekefél, persze "ő soha". és főleg állandóan bizonytalan, és tulajdonolni akarja a párját, hogy a bizonytalanságot megszűntesse megelőzze) tehát embere válogatja, van akink működik, és sokat nyer vele, van akinél nem, és megpróbálja megoldani máshogy (pl. prostitúció) és bizony olyan is van aki tényleg monogám és nem kultúrális dogmakövetés miatt. egyikkel sincsen gond, csak játsszon korrekten, ne hazudozzon, és gondolkodjon előre, és azt az életformát vegye komolyan amit magában jónak tart. és mivel az emberek,kapcsolatok,szexualitás változhat, szóljon ha változás van, és megoldást keressen, ne pedig sunyuljon.

2015. ápr. 22. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:

És ha a csaj mondjuk belemegy, akkor a 3. félnek ez milyen érzés? "Csak megdugnálak, de aztán megyek vissza a nejemhez?" Vagy hazudnál neki?

Az jó, hogy te kalandoznál, és neked mondjuk hogy esne, hogy a nő is ezt megteszi? Nem gyötörne folyton a kétség, hogy te vagy-e a gyerekek apja? Nem agyalnál azon, hogy a másikkal jobb volt-e az ágyban, nagyobb-e a pénisze?

2015. ápr. 22. 22:40
 7/10 A kérdező kommentje:

"Csak megdugnálak, de aztán megyek vissza a nejemhez" - Ez a szituáció tényleg annyira elképzelhetetlen? Nap mint nap történik ilyen, csak nem biztos hogy ennyire nyíltan. Így szerintem egy fokkal korrektebb.

Ha a nő elég diszkrécióval teszi, talán nem zavarna, de nem tudom, mert nem voltam még ilyen szituációban.

Egy valamire való ember azért tudja, hogy a gyerek az övé-e, rosszabb esetben egy-két év után esik le neki, de ha valaki mégsem lenne biztos magában, az apasági vizsgálat elég megbízható manapság.

Az meg, hogy a másiknak mekkora szerszáma van, vagy hogy jobb-e egyátalán nem érdekelne, mert nem a versenyzés a lényeg.

2015. ápr. 22. 23:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Én semmiképp nem szülnék gyereket egy olyan pasinak, aki az apasági vizsgálattól teszi függővé, hogy bevállalja-e a gyerekeimet.
2015. ápr. 25. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:

A poligámia számomra személy szerint nem vonzó, de a mormon keresztényeknél, muszlimoknál, az ókori zsidóság körében (Salamon, Dávid...) és számtalan természeti népnél, törzsnél, keleti kultúrában, indiánoknál bevált családstruktúra, aminek sok előnye van az együttműködés, nagy családok stabilitása és egyéb okok miatt.

Szerintem a poligám házassághoz való jogot éppen úgy biztosítani kellene mindenki számára, ahogyan a homoszexuális házassághoz való jogot.

A házasság szerintem bármely nemű és számú nagykorú személy önként vállalt élettársi, családi és vagyonközössége, amely megteremti a gyermekek vállalásához szükséges stabil közösségi hátteret és a társadalom alapegysége lehet.

Nem helyes, ha az állam korlátozásokat vagy akadályokat gördít nagykorú felnőtt emberek magánéletének szabad kialakítása, és ehhez kapcsolódó önrendelkezésük elé.

2015. jún. 2. 00:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen valódi értéket nem képvisel. Poligámiát olyanok találhatták ki, nyugaton a mi kultiuránkban, akik valójában nem tudnak kötődni.
2018. okt. 26. 13:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!