Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ennyire népszerű a szürke ötven árnyalata? Miért tetszik ilyen sok embernek a könyv meg az adaptációja, amikor az egész sztori arról szól hogy egy férfi megerőszakol aztán agyon ver egy nőt?
Szerintem férfiak és nők tudat alatti vágyában igen is benne van a mások feletti uralom, a szexualitásban. Soha nem vallanánk be másnak, sem magunknak, hogy a párunkkal igenis "játszanának" ilyet!
De ez is csak Zeusz véleménye!
Zeusz:
Van aki bevallja. És van, aki játssza is. Sőt, ennek neve is van, legalábbis egy egyre közismertebb angol betűszó: BDSM
A könyvvel nem az a probléma, hogy valótlan vágyakról szól, hanem hogy a pasi illegális vágyainak a beteges kiélését mutatja be úgy, mint ha vállalható és legális BDSM vágyak lennének, amit csak a prűd nagyvilág titkol.
Kérdező:
A kiszolgáltatottságban is töretlen bizalom megtapasztalásáról szóló vágyak mindenkiben megvannak, csak sokan nem kapnak tiszta információt arról, hogy mi a BDSM, vagy nem tudják, milyen forráshoz nyúlhatnának. Így megvan az a társadalmi réteg, akik a jelenséggel először találkoznak, egyes elemekben felismerni vélik elnyomott, titkolt vágyaikat, és azt hiszik, hogy a film valami újat mond, tabukat döntöget, prűd társadalmi titkokról rántja le a leplet. Bizonyos értelemben igen, de azt már em értik, mert ugye honnan is tudhatnák, mi a különbség sz (általuk is titkon vágyott) BDSM és a nyílt brutális erőszak között.
11: < pasas annyira szereti a nőt, hogy kigyógyul érte a betegségéből >
Igen, jellemző a dilettáns hozzáállásra, hogy a hajlamokat (ennélfogva az egészségesen kiélhető BDSM-et is) valamiféle betegségnek tekintsék, amiből ki lehet gyógyulni, vagy rossz szokásnak, amiről "valaki szerelme kedvéért" jobb belátásra lehet térni, és le lehet szokni, mint a cigizésről :D
Ebből világlik ki a legjobban, mennyire nincs képben a szerző se, az se aki ezt a szennyet engedte ebben a formában megjelenni, meg az se, aki ebből filmet csinált.
Latom, hogy regi a kerdes, de talan valaki olvassa meg
Nekem ez a konyv sokkal tobbet mond, mint egy szimpla erotikus tortenet. Bele tudom elni magam mindegyik szereplo lelkivilagaba. Ana, aki beleszeret valakibe, es nem erti, hogy kezdetben miert utasitjak el. Nagyon at tudom erezni... Engem melyen megerintett az ex megjelenese is, aki azt kerdezgeti Anatol, hogy neki mije van, amivel a ferfiunk beleszeretett. Aki volt mar remenytelenul szerelmes es meg a kivalasztottjanak is megmondta, de mindhiaba, akkor nagyon elgondolkozol ezen a kerdeseken. En legalabbis pont ezeket elem at. Emellett pedig nekem tetszik a humor is. :) a szex csak ezek mellekese.
A filmrol ne beszeljunk, egy cseppet sem adta vissza a konyvet es a konyv hangulatat, megerdemelte az Arany Malnat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!