Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy szülő tehet valamit, ha a lánya az ő utasítása ellenére hétvégén nem megy haza?
Egyetemista lány, 19 éves. Szinte semmi magánéletem nincs most sem, de ősztől sem lesz, ha hétköznap egyetem, és anya kikötötte, hogy minden pénteken, mikor vége az utolsó órámnak, menjek haza (1 órányira lakunk, kocsim is van), aztán majd aznap délelőtt visszamegyek, mikor kezdődik megint. Albérletben fogok lakni egyedül, és a csendet szeretem, tanulni is csak úgy tudok. Otthon meg állandóan csak kiabálás van, vagy anyáék, vagy ha apa nincs otthon, akkor anya ordít minden apróság miatt, és nekem ebből már elegem van.
Ha szerzek egy-két új barátot, hétvégente majd szeretnék velük is találkozni, ha már hétköznap úgysem lesz időnk rá. Vagy ha lenne barátom, aki abban a városban lakik (merthogy anya most nem engedi, hogy fiúm legyen, mert "csak" pár hónapon belül leszek 19), nagyon jó lenne, ha nem tudnánk anya miatt találkozni.. Ha hébe-hóba csinálnék olyat, hogy ott maradok hétvégére is az albérletben (pénz, tiszta ruhák, kaja lenne), akkor anya tehet ez ellen valamit? Azt leszámítva, hogy leordítja a fejem.
Dependency, általánosságban én is egyetértek veled a pénzeléssel kapcsolatban, a sajnos-t a konkrét helyzetre értettem.
Azért ez nem normális, amit a kérdező édesanyja csinál.-
Engem is teljes mértékben támogattak a szüleim anyagilag egyetem alatt, de 18 éves korom felett csak kértek, nem utasítottak.
nagynénimmel is beszéltem erről, szerinte is tök felesleges ugyanúgy hazajárnom minden héten, ahogyan a 21 éves bátyám is teszi. Neki sosem volt még barátnője, a haverjaival sem jár el sehova, ha nem az egyetemen van, akkor tanuláson kívül vagy a tévé, vagy a gép előtt gubbaszt. Én nem szeretnék itthon ülni magányosan még 30 évesen is, meg nyáron is ott szeretnék majd maradni a városban, ha már fizetik az albérletet. Bátyám nyáron az egyetem városának a környéke felé sem néz, azt sem tudom, hogy vannak-e egyáltalán barátai ott..
Mindennap hazatelefonál suliidőben (jó, ezt én is megtenném), de minden egyes lépéséről beszámol, hogy mikor melyik boltba ment le és mit vett, stb.. Nem akarom anya fejéhez vágni, de ha ugyanígy korlátozni fog engem is, akkor amint végzek az egyetemmel és fizetésem lesz, haza se fogok nézni, mint ahogyan ő teszi most a saját szüleivel (már vagy 2 éve nem találkoztunk velük, anya sem, pedig ugyanabban a városban laknak, mint mi).
Mondjuk az neked pech, hogy bátyád ilyen otthon ülő természet, anyud hozz akar mérni. Nálunk pl. 5 évvel fiatalabb húgomnak azért engedtek sok mindent meg automatikusan, mert én már kitapostam neki hozzá az utat.
Pl. 15 évesen már bulikban hajnalig maradhatott, mert én már beadtam szülőknek, hogy sokkal biztonságosabb reggel 5-6 körül hazajönni, amikor már sok ember megy munkába, mint éjszaka bóklászni. Vagy azt is könnyen elfogadták neki, hogy 16 évesen már hazahozott srácokat, akik nála "aludtak", mert 17 évesen már nálam is maradt éjszakára akkori csajom. Azt is tőlem tanulta, hogy ezt úgy adja be, hogy sokkal biztonságosabb egy lánynak, ha rendes komoly barátja van, akit a szülők elől sem titkol, mintha barátnőivel járna piálni, pasizni az éjszakába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!