Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én nem értem, hogy mi van? Társadalommal kapcsolatos.
Huszonéves nők lenézik, éretlen hülyegyereknek tartják a velük egyidős vagy egy évvel fiatalabb férfiakat, ezért inkább náluk legalább 4 évvel idősebb vagy 30, 40 éves palikkal jönnek össze szívesebben, mert ők fel tudják mutatni az "élettapasztalatot", a "zegszisztenciát" meg a zsozsót.
Így hát nekünk huszonéves férfiaknak nem marad más, mint fiatalabb tinik vagy 18 éves lányok. Semmi baj, a sztereotípia szerint a tini vagy 18-19 éves srácok úgyis a kocsmázással és a Call of Duty-val vannak lefoglalva és ők is éretlen hülyegyerekek a saját korosztályukba tartozó lányok szemében.
Erre jönnek az oltók és leszólják a huszonéves srácot, hogy "pedó" meg "a srác agyilag gyerek és éretlen még felnőtt korában is, ez gáz, azért jön össze ennyire fiatallal" meg "nézd ezt a tiszta nyomit, aki nem tud saját korosztályából összeszedni valakit". Nem menne 16-18 éves kor alá. Meg persze hogy nem tud saját korosztályából választani, ha egyből beskatulyázzák mert "ó hát fiatal, még biztos tiszta gyerekes" meg nem tudja felmutatni a "zegzisztenciát" meg "élettapasztalatot".
Meg most mik ezeknek a szavaknak a formális szemantikai jelentésük?? Ne legyél gyerekes. Oké, felelősségteljes vagyok, nem másokat hibázok ha valamit én elcseszek, vigyázok, hogy sültcsirke sütögetés közben ne robbantsam magamra a konyhát. Ezek megvannak. Vagy mi kell? Tudják egyáltalán az emberek a szó jelentését, vagy csak dobálóznak vele? Meg akkor legyek dolgozó droid, titkoljam, hogy mivel szoktam szórakozni, mert hogy az milyen gáz, meg milyen gyerekes.
Most már nem tudom mi van. Megyek és leszopom magam.
Nekem sosem volt gondom ilyesmivel, az összes barátnőm, és a jelenlegi párom is velem egykorú. Nyilván tudni kell felmutatni perspektívát, önbizalmat és megfelelő szeletet kihasítani a tortából.
26/F
Lehet, hogy társadalomra levetítve statisztikailag abszolút igazad van (sőt, nem hogy lehet, biztos így van), de egyénenként ez annyira változó, hogy nagyon. Itt is kapásból két lány írta, hogy a fiatalabb srácokat kedveli, és pár srác is jelezte, hogy minimum velük egykorú lányokkal is volt dolguk.
Az a helyzet, hogy a sztereotípiák nagy átlagban sajnos megalapozottak, de ha megismerkedem egy olyan korombeli sráccal, akivel minden klappol, nem fogok amiatt kilépni a dologból, mert jajj, ő még biztos infantilis, mert csak 22, mint én.
Az szerintem viszont egyáltalán nem pedó meg gáz, ha egy huszonéves srác tizenéves lánnyal jön össze. Csak kérdés, a huszonéves mit jelent és a tizenéves mit jelent. Nem mindegy, hogy a lány most fejezi az általános iskolát (14), a pasi meg az egyetemet (24). Viszont ha a lány minimum gimnázium végén jár, nemsokára leérettségizik (18), a pasi meg csak nemrég kezdte az egyetemet (21), az egyáltalán nem pedó vagy gáz vagy bármi, korban és életszakaszban is nagyon hasonló szinten vannak, és beláthatóan rövid időn belül ez hamarosan csak még inkább egyenlítődik.
Nagy átlagban ha egy 25+ pasi egy 18- lánnyal próbál komoly kapcsolatot kialakítani, annak oka van, hogy azt feltételezik, valami nem stimmel. A legkézenfekvőbb persze, hogy ki akarja használni a fiatal naiv kislányt, és csak hitegeti. Ebben az esetben a pasi a szemét disznó, a lány meg a szegény kis áldozat (bár khm... A legtöbb tinilány nagyonis tudja, mibe vág bele, de erről most ne nyissunk vitát). De ha tényleg komoly kapcsolatról van szó, akkor is az első gondolat az az, hogy valami nem oké egyik részről. Vagy a kislány koravén, vagy a pasi infantilis. Mert egyszerűen szellemi érettségben olyannyira más szinten vannak, teljesen más életszakaszban, egyiknek olyan tapasztalatai vannak, amire a másiknak igenis szüksége lenne komoly kapcsolathoz, de nincs meg, vagy pont azért megy a dolog, mert egyikük sem rendelkezik ilyen lényeges tapasztalattal.
De továbbra is azt mondom, létezhet olyan, hogy egy tizenéves lány és egy huszonéves pasi együtt legyen és jól megértsék egymást. Ez még nem is annyira problematikus szerintem. Az a borzasztó, amikor azt látom, itt gyk-n, hogy a 17-8 éves lány írja, most vannak együtt valami 3. éve a pasijával, aki 30 vagy 40 éves lesz most. Kérdem én: szerinted itt a pasival minden oké? Egy 30-40 éves ember már sok esetben családot akar (vagy már van neki), míg a 17-8 éves kislánynak fogalma sincs arról, ő egyáltalán kicsoda, mit kezd az életével, satöbbi. Van olyan eset, amikor a 10+ év korkülönbség elfogadható, sőt, semmi probléma nincs vele, de ez szerintem sosem akkor van, amikor az egyik fél életkora 1x-el kezdődik.
Az egzisztencia és élettapasztalat amúgy valóban fontos, de kérdés, hogy ennek birtokában vagy hiányában mit csinál a másik. Ha egy hozzám hasonlóan fiatal huszonéves arra törekszik, hogy mindez meglegyen, akkor semmi probléma, csináljuk együtt. Ha viszont ezekkel nem törődik, mert milyen kényelmes már anyuci kanapéján tolni a wow-ot, miután hazajöttem a zh-ról, az már probléma. Ha olyan szinten gyerek még, hogy sikítva menekül a világból, mert megemlítem neki, hogy amúgy pár éven belül esküvőt és családot szeretnék, akkor nincs értelme kezdenem vele, minek? Csak az időm húznám. Meg az övét. Ebből a szempontból viszont valóban sokkal több esélyem van olyannal, aki idősebb nálam, hiszen 22 évesen nagyon kevés olyan pasit látsz, akit tényleg komolyan foglalkoztat a családalapítás, míg a jelenlegi 29 éves párommal ez már nem annyira a távoli, elképzelhetetlen jövő ködébe vesző valami, hanem tényleg egy megvalósítható célkitűzés. Mert hiddel, próbálkoztam én korombeliekkel is, legutóbbi exem kemény fél évvel volt idősebb nálam, de előtte is mindig a 21-23 éves korosztályból szedtem a pasijaimat (18 évesen is). Kivétel nélkül mindegyikük szájából elhangzott a gyerekvállalás, esküvő kapcsán ez a mondat: "majd 10 év múlva... vagy talán még akkor sem". Most érted. Ezt hasonlítsd össze a jelenlegi helyzettel, 2 év múlva esküvő, utána amint a lehetőségek engedik, gyerek. Kb 26-7 leszek, mire feleségként, anyaként helyt kell állnom, és én ezt szeretném. Nem vagyok egy karrierista ember, én inkább családra vágyom, mint hatalmas szakmai hírnévre, de ehhez ugye társ is kell. Aki nem korombeli lesz, mert én sem akarom őt megfosztani a saját fiatalságától. Francnak se kell egy besavanyodott öregúr, aki amiatt sír, hogy hány kocsmázásról és jó buliról maradt le miattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!