Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok nálatok is előfordul, hogy menzi alatt 2 méretet nő a melletek, vagy nálatok nem ennyire nagy mértékű a változás?
Ha PMS:
Kerülendő ételek, italok:
Só és sós ételek
Édesgyökér (valódi), édesfa (serkenti az aldoszteron képződését), ami további víz- és só- visszatartást (retenciót) okoz.
Hideg ételek és italok (nem kívánt módon hatnak a hasi vérkeringésre és fokozzák a görcsöket).
Koffein minden formájában. A koffein fokozza a cukoréhséget, elhasználja a B-vitaminokat, kimossa a szervezetből a káliumot és a cinket, serkenti a gyomorban a sósav elválasztását, ami hasi irritációt okoz.
Összehúzó hatású a sötét teák (bennük lévő tannin fontos fémeket köt meg és megakadályozza az emésztőcsatornából a felszívódást).
Alkohol (kedvezőtlenül hat a vércukorszintre, csökkenti a magnéziumszintet és befolyásolhatja a permenstruációs szindrómát).
Spenót, répalevél és más oxalátot tartalmazó zöldség/főzelékfélék (oxalát bizonyos fémionok felszívódását gátolja, nehezíti).
Ajánlott ételek, italok:
Földieper, görögdinnye, articsóka, spárga, petrezselyem és vízitorma (valamennyien természetes vizelethajtók).
Nyers napraforgómag, datolya, füge, őszibarack, banán, burgonya, amerikaimogyoró és paradicsom (mind gazdag káliumban).
Kipróbálhatod még a Dong Qualit: ez egy bizonyos "női ginseng"-ként ismert gyógynövény, amely a májműködését szabályozza, és elősegít, hogy a fölös mennyiségű víz eltávozzék a szervezetből.
Ha ezeket használod/alkalmazod könnyebbé és elviselhetőbbé válnak ezek a napok.
Amúgy nekem már ovu környékén megnőnek, feszes és érzékenyek lesznek, a mellbimbóim is. Ilyenkor a Páromnak figyelnie kell, hogyan nyúl/ér hozzájuk, több kevesebb sikerrel, hisz oda van értük is. És ilyet hordok, mert napközben így kényelmes; [link]
Ez megtartja a súlyukat és kordában is tartja.
De nem vagyok a gyógyszer híve, így inkább pezsgőtablettát használok, magnézium +B6, vas+C, amiben van, folsav, +B6, +B12.
N
nekem nem változik, se méretre, se érzésre
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!