Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Asperger-szindrómás lányként mennyi esélyem van a szerelemre?
Szerelemre? Nem lehet tudni. Előfordulhat.
Egy ember is sokféleképp lehet szerelmes. Én magam is sokféle érzést hívtam szerelemnek az életem során.
Én vizsgáztam pszichiátriából... :) De akkoriban még nem volt ez ennyire divatbetegség. Mostanában rengeteg pszichiátriai kórképet kórisméznek, amiknek szerintem nem biztos, hogy van alapja; vagy ha igen, akkor majdnem mindenki majdnem mindig beteg.
Szia!
Én is aspergeres vagyok, habár elviekben csak "kis mértékben". Ha van kedved, beszélgethetünk. :)
19/F
#11: "De akkoriban még nem volt ez ennyire divatbetegség. Mostanában rengeteg pszichiátriai kórképet kórisméznek"
Minden esetben az a kérdés, hogy egy kórkép mennyire van kárára az érintettnek - mennyire hátráltatja, mennyire érzi magát rosszul ettől. Gyerekek esetében a fejlesztés szükségessége miatt adnak diagnózist - de elképzelhető, hogy felnőttként semmilyen nehézsége nem lesz az élet fontos területein (tud dolgozni, ügyeket intézni, lesznek barátai és párja...).
Természetesen a cél a kezelés - a terápia, és/vagy a megfelelő gyógyszer megtalálása, a "beteg" segítése. Szóval az AS nem egy kitalált úri bolondság, hanem egy nagyon is létező valami, ami igenis gondot okoz az érintetteknek!
Szerintem az első és legfontosabb tényező az önismeret: Mire vagy képes, miben vagy jó, hol vannak a határaid, mit tudsz nyújtani a partnerednek, és mely területeken vannak nehézségeid!
Magamból kiindulva: Sokáig egyszerűen rosszul, és rossz helyen keresgéltem! Hihetetlen mértékben... túlbecsültem magam, magasra tettem a lécet. Olyanok kellettek volna, akikkel külsőleg, intellektuálisan, egzisztenciálisan nem illettünk össze! Ráadásul a jellemünk sem passzolt: Egy "társaság középpontja"-típusú párral hogyan is működhetett volna?
A kérdés az, hogy mit tudok ÉN adni, és ez kinek kellhet?
Ahogyan azt a szerelmem mondta, amikor még nem is jártunk: Hasonló a hasonlónak örvend! Csak meg kell ismerni a másikat - és lehet kiderül, hogy remek ember! A párom is, én is aspik vagyunk, és hasonlóképpen érintettek, szerintem pont ezért működik jól a kapcsolatunk!
De persze nem a dg a lényeg: ha hasonló egyéniség, külsőleg is passzoltok nagyobb eséllyel müxik a dolog!
(Voltál már szerelmes? Volt már kedvesed?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!