Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felszínes vagyok, ha pl. egy szakmunkással nem tudom elképzelni magam?
Egyszerűen nem tudom elképzelni, miről beszélgetnénk.
17L
most persze, lehet szidni a kérdezőt, de valahol szerintem meg lehet érteni.
ritka az, amikor valaki azért megy szakmunkásnak, mert az élete álma, és azért olyan jó benne, mert tényleg ezt szereti csinálni. a gyakoribb az inkább az, amikor valaki szakmunkásképzőbe megy, mert nem akar tovább tanulni, lusta és műveletlen, és ez egy olyan opció, amivel még viheti valamire az életben.
igen, van olyan, hogy valaki egyetemi diplomával butább, mint valaki szakmunkás végzettséggel. a kettő szorosan nem függ össze, de azért elég jól korreláltatható, hogy mégis, milyen személyiségű emberek mennek egyetemre, és milyenek szakmunkásnak. nyilván vannak azok, akiket apuci pénzel, és végigbulizza az egyetemi éveit, majd sehol sem tart, meg van a korábban említett példa, aki szorgalmas és okos, és azt csinálja, amit szeret, de jellemzően amikor a szakmunkás végzettségűekről meg egyetemi emberekről beszélünk, akkor nem rájuk gondolunk.
mondom mindezt úgy, hogy volt kőműves pasim. nem néztem le ezért, sőt, egyáltalán nem tartottam rossznak, amit csinált, mindig mutatott képeket legújabb munkáikról, és tényleg lenyűgöző, én ezt nem tudnám, elismerem. de a munkáján kívül máshoz nem értett. helyesírás nulla (mert az minek, így is megértem, mit akar mondani), kultúra csak annyi, hogy éppen ne tartóztassák le (bár... lett volna rá lehetőség, utcán sétálva simán fogta magát, és "viccből" letolta a nadrágját, meg ilyenek), műveltség meg megintcsak erősen korlátozott mértékben. nem mondom, hogy mindegyikük olyan, de az első szakmunkás, akivel összehozott a sors (de amúgy, a teljes társasága is, férfiak, nők vegyesen) az erősen igazolta a sztereotípiát, míg miközben én egyetemre járok (mellesleg, ezzel kapcsolatban voltak konfliktusok, ami megintcsak ez a kapcsolat ellen szól), bár találkozok tökfejekkel, de azért valahol mégis úgy érzem, hogy hozzám közelebb állnak, könnyebben megértjük egymást, mert legalább valami közös van- az egyetem, ami nyilván valahol egy bizonyos ambíciót, kitartást, lelkesedést, ilyesmit feltételez.
ezt nem tartom felszínességnek, és nem is azt mondom, hogy lehetetlen az átjárás a két "kategória" között. nem is nézem le a szakmunkásokat, csak van bennem annyi önismeret, mint a kérdezőben, hogy tudjam, nem lesz szerencsés kapcsolat az ilyen.
És ez a szakmunkás hibája, vagy inkább a Tiéd?
37F
"13"reagálva....
Pont leírtad a lényeget....van olyan dolog amiben a Te tudásod érvényesül és van amiben a szakmunkás barátodé....kérdés csak az hogy ki melyiket tartja többre. Számomra a magas elméleti tudás gyakorlat, tapasztalat nélkül semmit sem ér, lehet valaki szóban nagyon erős, ha az életben azonnal elvérzik!!!
A legjobb példa erre a mérnök és jogász kapcsolata....az őrületbe tudják kergetni egymást!!!! :)
37F
13 vagyok:
nagyjából a mondandómnak az lenne a lényege, hogy egymáshoz illő, közös érdeklődési körű emberek kapcsolata fog leginkább mködni. az, hogy egyetemi körökből találkozz ilyennel, miközben szakmunkás vagy, nem lehetetlen, de ritka. nem az intelligencia miatt, hanem a fentiek miatt.
16os, egyetértek, az elméleti tudás cart sem ér, ez így van. ha én munkahirdetésre jelentkezek valahova, senki nem azt fogja firtatni, hogy milyen lett a második szemeszter végén a bizonyítványom. ezzel egyetemi körökben mindenki tisztában van- legalábbis, a tájékozottabbja.
Nem te egy korlátolt,pénzéhes,ostobenkó kiscsaj vagy,de ez nem a te,sokkal inkább a szülők és a társadalom hibája.
Pl.:Volt osztálytársam szakmunkás,illetve most már mester. Nincs érettségije,diplomája vagy nyelvvizsgája. Havi 300+ keres,opera rajongó,és egy dögös ügyvédcsaj a felesége. Persze ez véglet,de akkor sem minden szakmunkás alkesz,csöves.
Oké, ezzel én is egyetértek, hogy egy szakmunkás lehet hülye, de azért kikérem magamnak. :)
Mindenkinek megvan az, hogy miért is tanult annak aminek.
Engem érdekel ez a szakma és egyéb rajtam kívülálló dolgok miatt kellett ezt választanom.
Az meg, hogy nem tudnánk miről beszélni egy nagy hülyeség.
Értek sok dologhoz, olvasok, érdekel a művészet és még sorolhatnám.
Ha most leállnánk beszélgetni szerintem nem mondanád meg, hogy szakmunkás vagyok. :)
A másik dolog. Tudod te egyáltalán, hogy mit csinál egy szakmunkás?
Nem abból áll a napja, hogy tolja a lapátot. :D
Azért letennék eléd egy tervdokumentációt és próbálj meg rajta eligazodni.
A tervek alapján meg kiszámolni, hogy miből mennyi kell és, hogy mennyi idő alatt lesz kész a munka.
Értem én, hogy egy egyetemet végzett ember mennyire tanult, de a szakmunkásnak is van ám esze és érdeklődési köre.
Nem akarok senkivel vitába szállni, ezért zárom is soraimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!