Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valentin-nap szerelem nélkül olyan, mint árváknak az anyák napja?
Nem
Akármennyi barátom volt egyikkel se tartottam a Valentin napot
És nem azért mert ők nem akarták vagy utálták ezt, hanem én nőként mondtam meg nekik hogy nem szeretném ezt megünnepelni mert értelmét nem látom
Meg ez nemis magyar ünnep, ez csak egy átvett dolog
L.
Hmm, a karácsony se magyar ünnep, hanem egy átvett valami. Ezenkívül, a Valentin-nap (vagy, eredeti nevén) Szent-Bálint nap szintén keresztény ünnep, pont, mint a karácsony, de leginkább az angolszász kultúrában terjedt el (nem amerikai eredetileg, hanem angol, csak a telepesek vitték magukkal a szokást is).
Csak már unom ezt a "hülye amerikai ünnep" témát...
1000 éve meg nem ünnepeltek karácsonyt a magyarok, sőt, keresztények se akartak lenni, csak éppen rákényszerítették őket. Szóval?
Ez csak fölösleges hiszti. Nem kötelező tartani, de attól még egy kedves ünnep, és halál unalmas minden. egyes. évben. újra és újra ezt hallgatni. Okés, neked nem tetszik, ennyi. De már a csapból is az utálkozás, a túlfújt, fölösleges, és rendkívül álságos utálkozás megy, miszerint "nem magyar ünnep" meg "mocskos amerikai baromság" és társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!