Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában miért gondolja azt mindenki, hogy a párkapcsolatok legfőbb összetartó ereje a szex?
Nekem az ágy, járás, esküvő volt a sorrend, így alakult. Viszont ez életem 2. kapcsolata, szóval ettől még nem vagyok k**va, ez a 2. pasi, akivel összefeküdtem és a 2., akinek egyáltalán a kezét megfogtam járás címszóval. 5 éve tart, 1 éve összebútoroztunk, hamarosan esküvő, már intézzük a részleteket.
A szex nem a legfőbb összetartóerő, de sok rossz dolgon tud segíteni és fontos része az életnek. Sajnos van, ahol anatómiailag egyszerűen nem működnek a dolgok, vagy nem úgy működnek a dolgok és ez jobb, ha nem akkor derül ki, amikor még nem házasodott össze a két fél. Az együttélésről már nem is beszélve. A legtöbben összeköltöznek a házasság előtt, hogy lássák, milyen a másikkal (nem a szex!), lásd a szólást: "lakva ismerszik meg az ember". És a szexmentes együttélés elég fura/kivitelezhetetlen lenne.
Mindenki maga tudja, hogy neki milyen mértékben része az életének, mindenesetre a Te hozzáállásod és az első válaszolóé a két véglet, mindketten nehezebben találtok partnert erre, mint akinek átlagos szükségletei és elképzelései vannak erről. Az általános sorrend ma a járás, ágy, esküvő, nem az ágy, járás, esküvő. Aki összefekszik valakivel azonnal, az általában nem akar a másikkal járni.
A helyes sorrend megállapítása mindenkinek saját dolga, nem értek egyet a kérdésed megállapításával, miszerint "Pedig a helyes sorrend járás, esküvő, ágy lenne." - pszichológiai tanulmányok sokasága bizonyítja, hogy (főként a nők életében) mekkora sokk, ha a házasság után tárul fel előttük a szexualitás minden mélysége és a házasság előtt még csak a csókig sem jutottak el a felek. (És természetesen a másik végletről is, hogy hogyan égnek ki szexuálisan 25-30 éves korukra, akik mindenkivel összefeküdtek.)
Persze, jó dolog azt sulykolni a gyerekekbe, hogy a járás, esküvő, ágy a helyes sorrend, mert így elkerülnek egy csomó bonyodalmat 100%osan, mint a tiniterhességet, a nemi betegségeket és jó sok lelki problémát, de ez korábban az elrendezett házasságok idejében még fontosabb volt, főleg, ha hozomány is járt a lányért. (Elvárás volt, hogy szűzen adja a család.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!