Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom az ünnepeket, ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Utálom az ünnepeket, ez mennyire gond?

Figyelt kérdés
Ha ünnep van, karácsony vagy hasonló mindig megyünk barátnőm rokonaihoz, családjához és ott is vagyunk egy darabig. Na most én nem tudom vinni az én családomhoz mert nincs. Ez teljesen kikészít. Legszívesebben sírnék olyankor. tanács ?
2014. nov. 26. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolj azokra akiket szeretsz, mondjuk a barátnődre :) az segíteni fog ;)
2014. nov. 26. 15:08
 2/8 anonim ***** válasza:

nekem van családom,mégis gyűlölöm a karácsonyt,több okból is.semmire való nap,be kellene tiltani,vagy legalábbis eltörölni a föld színéről.

mi értelme van? de komolyan vicc az egész,bár az ajándékok tetszenek! De minek azon a napon? ha kell valami megveszem most.

2014. nov. 26. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem gond... Próbáld felfogni úgy (persze csak ha olyan emberek...), hogy saját család helyett kaptál egy másik családot, a barátnőd családja személyében.
2014. nov. 26. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez ellen nem nagyon tudsz mit csinálni.

Ha szívesen sírnál, akkor tedd meg.

Ez nem olyan dolog ami miatt ciki lenne sírni.

Persze nem is a sírás a legnehezebb, hanem amikor valaki azt gondolja, hogy vigasztalnia kell valahogy, pedig jobb lenne ha nem tenné.

2014. nov. 26. 15:11
 5/8 Diszlájk válasza:
Nem vagy ezzel egyedül én is utálom az összes ünnepet az a legjobb megoldás, ha valahogy át vészeled. Ez az egész ünnep dolog egy nagy megjátszás.
2014. nov. 26. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Nézd a jó oldalát az ünnepnek!

- Nagy zabák

- jó dumák haverekkel

- gagyi tv műsor amin lehet röhögni

- piálás szilveszteror

- nyugalom kint karinapján

- SÜTEMÉNY MARATON!

- éves összefoglaló

- WATTS maraton az Eurosporton

- Dakar rali indul

- karácsonyi szpesöl adás mindenhol

2014. nov. 26. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Én azért utálom, mert beledöglöm ilyenkor a munkába 1 hónapon keresztül.

Sok nyomi meg már semmit sem csinál csak mi dolgozunk.

( cukrászok )

Mindenkenak akadna a torkán a bolti bejgli...

2014. nov. 26. 16:41
 8/8 anonim válasza:
43%

A NAGY emberek nevéről általában az jut eszünkbe, amit véghezvittek. Akkor Jézus neve hallatán miért gondolnak olyan sokan a tettei helyett a születésére? A keresztény egyházak tagjai közül a legtöbben ismerik a Jézus születése körüli eseményeket. De vajon hányan emlékeznek azokra a páratlan tanításaira, amelyek a hegyi beszédben hangzottak el, és hányan próbálják meg alkalmazni őket?

Jézus születése természetesen nevezetes esemény volt, de a korai tanítványai sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a tetteinek és a tanításainak. Kétségtelen, hogy Isten soha nem akarta, hogy Krisztus születése árnyékot vessen az érett férfiként leélt éveinek fontosságára. Márpedig a karácsony pontosan ezt tette: Krisztus személyét kusza betlehemes legendák és néphagyományok mögé rejtette.

A karácsony megünneplésének a módja is nyugtalanító kérdést vet fel az emberben. Ha Jézus ma visszatérne a földre, mi lenne a véleménye a karácsonykor fellángoló üzleti szellemről? Amikor Jézus kétezer évvel ezelőtt ellátogatott a jeruzsálemi templomba, felháborította, hogy a pénzváltók és az árusok visszaélnek egy zsidó vallási ünneppel, hogy pénzhez jussanak. „Vigyétek ezeket innen! — mondta. — Ne tegyétek tovább az én Atyám házát kereskedés házává!” (János 2:13–16). Nyilvánvaló, hogy Jézus nem helyeselte, hogy a vallásból üzletet csinálnak.

Hová vezetett mindez? Ma Krisztus születésének a jelentősége háttérbe szorul, és inkább a megünneplése kap hangsúlyt. Krisztus nevét sokszor még csak meg sem említik a hagyományos karácsonnyal kapcsolatban. A karácsony „egy családi ünnep az egész világon; mindenki azt ünnepli, amit a karácsony neki jelent” — jegyzi meg az El País nevű spanyolországi újság.

Ezek a szavak egy olyan irányzatról tanúskodnak, amely egyre meghatározóbbá válik Spanyolországban, és sok más helyen is a világon. Míg a karácsonyt egyre nagyobb felhajtás övezi, addig Krisztusról egyre kevesebbet tudnak az emberek. Alapjában véve a karácsony ma szinte teljesen ugyanaz, mint ami eredetileg volt a római időkben: mulatozás, lakoma és egymás megajándékozása.

2014. nov. 28. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!