Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem vezetjük vissza azt a rendszert, amikor a férfinak a társadalmi státusza a számított, nem a kinézete?
Szerintem sokkal jobb világ lehetett. Az ilyen "jóképű" városi proligyerekek sehol nem lennének a nők szemében, otthon meg kb. kiadnák, hogy "lányom, férjhez mész ehhez az emberhez!".
Elképesztő, hogy a nők már válogatósabbak külső terén, mint a férfiak. Lehet valaki egy imbecil, műveletlen, bunkó, emberileg 0 észak-pesti gyári munkás panelproli fia, ha elég helyes, omlanak utána a lányok. Egy értelmes, művelt, jól nevelt, ambiciózus középosztálybeli fiú meg vért izzad, hogy 20 éves koráig egy barátnője összejöjjön, ha nem előnyös az arcberendezése.
Ez hallatlan. Le a feminizmussal!
Jól fizet az állam igaz?
Hány pulya után kapod a segélyt?
Most döntsétek már el, mit is vártok a nőktől?
1. Ha egy "jólkinézővel" van, akkor fúj biztos csak a kinézete miatt, a belső nem is fontos neki, csak hogy jól nézzenkki a pasi, az se baj ha bunkó.
2. Ha meg egy csúnyával van, akkor fúj, biztos gazdag meg befolyásos a pasi, csak azért van vele, számító pénzéhes dög, hogy tud vele lefeküdni ehhez gyomor kell.
Hát az biztos, hogy megváltoznának kissé az erőviszonyok, még az is lehet, hogy jó irányba. Azon viszont semmit nem változtatna, hogy szelekciós elv érvényesül.
Innentől pedig ugyan ott vagyunk:
"erős" megmarad "gyenge" kihullik.
Mindig van sikeres és vannak sikertelenek, ezen semmi sem változtat.
A játékszabály ugyan az csak a díszlet változik, meg az, hogy épp kinek kedvez.
"még az is lehet, hogy jó irányba."
Nézőpont kérdése. A szociális státusz elsődlegessége annyiban volt igazságosabb, hogy ott azért lehetett fel-le lépegetni a ranglétrán. Manapság az arc számít, ha az szar, akkor max. plasztikai műtét segít, de még az sem mindig. De persze ki mondta, hogy az élet fair lesz...
"Nem, és nem is várom el, hogy értsen az asztrofizikához meg el tudjon tartani. Tudom, a nemek tradicionális szerepeit emlegetni manapság nem divatos dolog."
A kérdést olvasva azt hittem trollkodsz, de a fenti idézet után kénytelen voltam újra értelmezni a kérdést.
Egyrészt képzeld magad fordított helyzetbe, hogy azért mert nőnek születsz kiveszik a kezedből az önrendelkezést, tök mindegy hogy képességek terén mire vagy képes (közölünk se mind idióta), mindegy mire vágysz "lányom, férjhez mész ehhez az emberhez!" és hozzácsapnak egy olyan emberhez akivel csak szenvedsz. A mai lehetőségek tekintetében ez abszurd hisz egy nő éppúgy el tudja tartani magát mint egy férfi. Éppúgy felelős döntéseket hozhat és eldöntheti hogyan akar élni.
Amúgy mi ez osztályhoz ragaszkodás? Nem az számít honnan jössz hanem hogy mit érsz el. (tudom ezt mondani könnyebb mint megtenni, hisz a szocializáció sokat számít).
Másrészt ha valaki külső alapján választ, nem szíve joga? Úgyis ő szív majd miatta. Ilyen nő kéne neked akinek ennyi esze van? Komolyan? Én inkább a pasiknál látom az igénytelenséget (mindegy mi van a fejében csak jól nézzen ki), ha egy nő iskolázott vagy ambiciózus el van könyvelve karrierista libának.
A nemek tradicionális szerepéhez lehet ragaszkodni de akár tetszik akár nem a társadalom folyamatosan átalakul, változik. Ez mindig is így volt ennek fényében a nemi szerepek átértékelése teljesen normális. Én pl teljesen helyénvalónak gondolom, hogy a házimunkát felesbe csináljuk, nekem is rendes munkahelyem van dolgozom nem is keveset szeretem csinálni értek is hozzá és nem keveset tanultam érte.
Szeretek én főzni is meg rendet tartani, de kb 2 hét alatt becsavarodnék ha az összes izgalom az életemben a háztartás kihívási lenne.
Szomorú, hogy teljes kisregényt írtam véleménykifejtésként mivel még mindig nem tudom csak trollkodsz vagy komolyan így gondolod. ha tényleg ilyen a gondolkodásmódod úgy nem csodálom ha kerülnek a lányok/nők. Lenézed őket.
A 11-es egy retkes cigány.
Megdöglesz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!