Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban igaz az, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban igaz az, hogy nem létezhet barátság lány és fiú között, mert a lány részéről mindig csak a kihasználásról szól?

Figyelt kérdés

2014. okt. 22. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Végül is értelmezés kérdése. Egy minőségi baráti kapcsolat mindenképpen az ember épülésére, tehát hasznára van, ha tehát így vesszük, akkor valóban nincs érdekmentes barátság, de nemcsak fiú és lány, hanem ember és ember között sem.

A kedves kérdező értelmezése viszont abszolút hülyeség. Nekem van nőnemű barátom, aki rengeteg energiát fektetett a barátságunk kiépítésébe és fenntartásába, miközben én sokáig teljesen zárkózott voltam, de látta, hogy szükségem lenne valakire, akiben bízhatok és megnyílhatok felé a szűk családomon kívül. Hiszem, hogy ez is olyan jellegű barátság, ami mindkét felet gazdagítja, az én életem viszont nagy valószínűséggel sokkal rosszabb lenne ma, ha nem öli belém azt a rengeteg időt és nem ad annyi segítséget, amit valószínűleg sosem viszonozhatok - ennek ellenére soha, egyetlen pillanatig sem éreztette, hogy bármivel tartoznék neki. Akkor most mi van, kedves kérdező? Szerintem vagy próbáld másként megválogatni a barátaid, vagy esetleg nézd meg, nem te szúrsz-e el valamit, amit aztán kihasználásként értelmezel.

2014. okt. 22. 22:20
 12/14 anonim válasza:
nekem pl van egy fiu akivel barátok vagyunk
2014. okt. 23. 17:46
 13/14 neeev09 válasza:
Altalabn az egyik fel mindig tobbet erez
2014. okt. 25. 19:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Gondoljunk csak bele! A kihasználás időtartama alatt a fiú szívesen engedelmeskedik, hasznosnak érzi magát, mert "segít" a lánynak. Nyilván ez a lánynak perverz örömet okoz (ismerek olyat akinek tényleg, én is voltam az "áldozata", sajnos).

Amúgy nem az esetleges kihasználásból következik az, hogy nincs barátság fiú-lány közt.

Többször leírtam már ezen az oldalon az elméletem, de akkor nézzük most is.

Mi a barátság? Kölcsönös szimpátián alapul első sorban.

Mi a szerelem? Kölcsönös szimpátia ÉS "kémiai" (testi) vonzalom.

Ergo egy ilyenfajta barátság kezdeményezésénél a szerelem egyik feltétele teljesül. A szikra meg van, könnyen jöhet az egyik féltől a másik is..

A barátban egy társat is látsz. Ugyanezt elvárod a párodtól is.

Valaki el fog "gyengülni" úgy is záros határidőn belül, ha egy tartós baráti kapcsolatról van. Valami összeköti a két embert, valamiért keresi egyik a másikat (vagy esetleg egyoldalú a keresés, de akkor meg egyértelmű a dolog).

Látható, hogy minden észérv azt támasztja alá, hogy hosszútávon nincs ilyen kapcsolat. Sajnos, nem sajnos, ez van.

DE!! Létezik tolerancia, és elfogadás. Laza, de rendszeres kapcsolatot lehet fenntartani. Nagyobb társaságban, vagy tényleg ilyen 2-3 havi találkák esetén működik a dolog.

Szoros, mély dolog esetén a tolerancia sem számít sokat, mert a sok együtt töltött idő rányomja a bélyegét erre, és érvénybe lépnek a fentebb említett igen nyomós indokok.

2014. nov. 1. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!