Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van értelme egy tanácsadós ask. Fmnek?
Onnan veszem hogy sok olyan embert láttam aki úgy osztotta az észt hogy közben semmi tapasztalata sem volt,mondanom se kell mivel nem értett hozzá bukott is.
Derítsük ki.
Mien életet éltél.Mit mondanál egy olyannak,aki azt mondja hogy depis,romokban az élete,nincs melette senki,és nem is volt.
Vagy ha azt kérdezik hogy szakítsak a barátommal/barátnőmmel ,mert alig beszélünk,és sok a veszekedés.
Aki mellett nincs senki, annak azt ajánlanám, hogy ne adja fel. Mindig változhat az élet, akár egyik pillanatról a másikra is. Vannak olyan időszakok, amikor az embereknek sajnos maguknak kell megküzdeni a problémáikkal, mert elfordulnak tőle. Mutasd meg nekik azt is, hogy nem győzhetnek. És tényleg próbálj túlélni, mindig van holnap, akkor is ha a poklot megjárod. Továbbá tanácsolnam azt is, hogy nekem írhat, mert néha az is segít, ha leírja. És ne tegyen kárt magában.
Aki ki akarja dobni a bnőjet pasiját, attól megkérdezném h miért? Ha valós indoka van, reális, akkor érthető. De csak ha azért, mert megunta, vagy mondvacsinált a probléma, akkor gondolkozzon el. Ha ennyire nem fontos neki a másik, akkor tényleg felesleges a kapcsolat, a fontos, akkor gondolja át. Hiszen ki kellene tartania egy kapcsolatnak pár nehézség után is. Először magában kell rendet rakni és atgondolni.
Megbuktam?
Igen meg.Mivel ezek csak mondások szinte mindenki ezt mondja egy ilyen embernek,és tudod mi történik semmi.Ne adja fel mert van holnap,meghogy vannak olyan időszakok,meg hogy van amikor egyedül kell megoldania.Az embereknek általában egyedül kellene a problémáit megoldani,hogy megismerje önmagát,és hogy megtanuljon küzdeni.Attól hogy egy ilyen embernek azt mondod hogy ne adja fel mert mindig van holnap,azzal ő semmit nem kap,ezt már vagy 6000000 elmondták neki,és nem lett jobb.Ha ilyen van egy emberrel azt meg kell oldania fejben,uralnia kell magát és megismerni,és akkor megtanulja mi az élet.
kapcsolatosnál meg azt kellene,hogy egyáltalán megpróbált-e beszélni vele,megpróbáltak-e változtatni ha igen akkor tényleg reménytelen,mert csak pokol lesz akárhogyan küzdesz.Tudod egy ilyen kapcsolatban hiába fontos a másik ha nem megoldható akkor hagyni kell.
Akkor lehet kitartani ha van kommunikáció egyáltalán a párkapcsolatban.
Attól hogy egy ilyen embernek azt mondod hogy ne adja fel mert mindig van holnap,azzal ő semmit nem kap,ezt már vagy 6000000 elmondták neki,és nem lett jobb.Ha ilyen van egy emberrel azt meg kell oldania fejben,uralnia kell magát és megismerni,és akkor megtanulja mi az élet. >>
Nem biztos, hogy ennyiszer elmondták neki. Szerintem, ha valaki ír egy internetes oldalra (mellesleg névtelenül), valószínűleg nem fogja mindenkinek szanaszét kürtölni a problémáját. Ilyen esetben nem hiszem, hogy lenne bárki is aki egyáltalán meghallgatja. Megtanulja mi az élet? Szerintem aki bármilyen ilyen helyzetbe belekerül, már régen megtanulta. Most úgy őszintén, vágjam a képébe, hogy legalább megtanulod mi az élet, ha magadba nézel? Először magában kell rendet raknia, de van olyan helyzet, amiből szinte biztos, hogy nem tud menekülni. A saját életét kellene elkezdeni irányítani/élni (ugye amint tudjuk anyagi vonzata ennek van), de sajnos a mélyebb időszakok is hozzátartoznak ahhoz, amivé válsz.
Mondjuk ez alapvetően elég furcsa kérdés volt, mert alaposabb helyzetismeretre van szükség ahhoz, hogy tudjak neki tanácsolni.
Miért depressziós? Mert nincs barátnője/barátja? Nagy ügy, nem kell társfüggőnek lenni. Először magát kell megtalálni, aztán ha tud nyitni mások felé. Egyébként meg fogjon meg egy könyvet, és olvasson például, mint ezen kattogjon. Attól nem lesz jobb.
Ha a családi helyzete kilátástalan? Na ez már sokkal komolyabb probléma mint az első. Arra azt tudnám mondani, hogy mielőbb gyűjtsön pénzt, amiből saját életet kezdhet, mert ha ott marad, csak tönkreteszik. De ameddig abban a környezetben kell lennie, addig próbáljon meg a jövőbe nézni és túlélni. Mert a családi helyzetén ugyebár elég nehezen tud bárki is változtatni.
Nem tud megélni, mert nincs munkája? Ezt tényleg kilátástalannak érzi az ember. Olyan esetben azzal tudnék segíteni, hogy akár írok neki önéletrajzot, motivációs levelet, próbálok adni tippeket, de tudom, hogy sokszor nem ezen múlik egyáltalán... Ilyen helyzetben egy internetes tanácsadás elég kevés, sajnos. Én el tudom mondani, hogy egy főnök mit vár el, de ez annál valósabb probléma. Főleg ha az ország keleti részén él. Azt mégsem tanácsolhatom neki, hogy menjen ki külföldre munkát vállalni, ha nincs miből.
Szóval 1000+1 oka lehet, hogy valaki miért van maga alatt...
kapcsolatosnál meg azt kellene,hogy egyáltalán megpróbált-e beszélni vele,megpróbáltak-e változtatni ha igen akkor tényleg reménytelen,mert csak pokol lesz akárhogyan küzdesz.Tudod egy ilyen kapcsolatban hiába fontos a másik ha nem megoldható akkor hagyni kell. >>
Erre írtam, hogy ha van valós oka, akkor érthető egy szakítás. Ha pl. valakit ver a párja, vagy lelkileg bántalmazza (plus sok eset van még), annak egyáltalán nincs értelme folytatni. De ha megfigyeled, a mai világban az emberek hülyeségek miatt dobják a másikat. Elszórakoznak egymással pár hónapig, de nincs értéke a másiknak...
Nincs kommunikáció egy kapcsolatban? Akkor azt kapcsolatnak hívják szerinted? Nekem nem kellene egy olyan "kapcsolat", ahol nem tudom megbeszélni a másikkal, hogy mi a gondom. Volt ilyen, de az nem volt egy normális dolog. Az pedig, hogy mi megoldható, és mi nem, vitatható. Nálam is volt olyan, hogy nem AKARTAM megoldani, mert annyira nem volt jó a kapcsolat. De meg TUDTAM volna. Vagy ha már házasságban élsz, akkor sem próbálod meg megmenteni? Szerinted akik mondjuk 30-40 éve házasok, mindig annyira de annyira szeretik a másikat, mint az elején? Azzal én is egyetértek, hogy ha annyira rossz a dolog, ne folytassák, de alapvetően szerintem egy kapcsolat sem annyira egyszerű... Nagyon sokat kell tenni azért, hogy az a kapcsolat jó legyen. Nem magától lesz jó, de az emberek 90%-a azt hiszi, hogy ha SEMMIT nem tesz a másikért, majd a rózsaszín köd kitart. Nem fog! Persze ez is helyzetfüggő, ezért is lenne lényeges, hogy a pontos problémát írja le aki beír...
Félreértttél mindent.Amúgy vlogolni akarok eről nem internetes írásokat csinálni.
Amúgy nem kukacoskodtam,és nem hiszem úgy hogy csak nekem van tapasztalatom,de akkor elsőre miért nem ezt írtad amit most?Bár nagyon hasonlít az én írásomra.Ha ezt egy olyan embernél is megteszed akinek baja van,az hagy is téged.
Ja és nemtudom miért kaptad fel ennyire a vizet,feltettem két példát ennyi.Válaszoltál rá,én is hogy mit mondanék és mi a véleményem.
Nem az volt a célom, hogy hasonlítson a Te írásodra, csak kicsit bővebben válaszoltam meg a kérdést :) Ha nem kukacoskodásnak szántad, akkor elnézést, csak nekem neten keresztül úgy első körben az jött le.
Én tényleg a legjobb tudásom alapján próbálok/nék segíteni az embereknek, azért is merült fel bennem az ötlet, ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!