Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kényszeríthetnek házasságra a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kényszeríthetnek házasságra a szüleim ha kiskorú vagyok (17 éves)?

Figyelt kérdés
tudom hogy elsőre furcsán hangozhat a kérdés de nálunk ez családi hagyomány apukám választotta ki a fiút egy másik családból az az igazság hogy romák vagyunk de a normális rendes hagyománytisztelő fajtából pontosabban csak a szüleim én nem is tartom magam annak es barátnőim is magyar lányok és egy jó hírü gimnáziumba is járok és én nem szeretnék egy idegen fiúhoz hozzámenni és félek is nagyon ez miatt édesanyám sajnál de azt mondta ez a hagyomány náluk is így volt és majd megszeretem a fiút de életemben egyszer láttam és még csak nem is tetszik :( kényszeríthetnek erre akaratom ellenére mit kéne tegyek nagyon rossz most ez így:(
2014. okt. 3. 19:54
 1/9 anonim ***** válasza:

18 éves korodig ők a felelősek érted, tehát 18 felett ( ha úgy akarod ) senkik lesznek, semmibe nem szólnak bele

addig meg úgyse adnak feleségül senkihez

2014. okt. 3. 19:58
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem kényszeríthetnek. 16 éves kortól lehet kérvényeztetni a házasságot és egyben nagykorúsítást, de ha valaki egyszer nagykorú, akkor a cselekedetek jogilag függetlenek a szülők akaratától.
2014. okt. 3. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:

NEM!!!

Szent Isten, és most mit tervezel, mit fogsz csinálni? Nincs olyan barátod aki megszöktetne?

2014. okt. 3. 19:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Jogilag természetesen nem kényszeríthetnek, házasságot csak szabad akaratából köthet az ember, és ezt kérdésként fel is teszik a házasságkötés során. Ugyanakkor az lehetséges, hogy a családod lényegében kitagad, ha nem mész bele a dologba.
2014. okt. 3. 20:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kényszeríthetnek! Még jogilag sem! Hiába vagy fiatalkorú, az "igen"-t akkor is neked kell kimondanod!

Viszont ha ez a hagyomány, és megtagadod, ki tudja, egy ilyen családban milyen következménye lehet?

Arra készülj fel, hogy 18 évesen lehet, el kell menj otthonról! Tehát ha úgy alakul, legyen hová menned...

Én első körben leülnék az apukáddal beszélgetni. Elmondani, hogy más korban élünk, és ezt nem szeretném...

Második körben beszélni a sráccal, hátha neki sem tetszik a gondolat, és tőle, mint fiútól hátha előbb elfogadnák, hogy nem akar téged feleségül venni!

Ha egyik sem segít... és nem törnék be! Hanem 18 évesen szépen lelépnék otthonról, és élném önállóan, de szabadon kis életemet...

2014. okt. 3. 20:04
 6/9 A kérdező kommentje:

sajnos nem ismerek senkit akihez elmehetnék így csak családon belül tudnának segíteni de ott nem hiszem hogy bárkit is érdekelne vagy ha érdekelné is mint anyukámat nem tehet semmit

igen ettől félek énis hogy apukám kitagadna meg hát olyan nincs hogy én ilyen fontos dolgokra "nem"-et mondhassak

2014. okt. 3. 20:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fősuli, egyetem... a kolesz megoldást jelenthet átmenetileg.

Munka mellett sokan végeznek diákmunkát, ha nem is nagy lábon, de abból, meg ha jól tanulsz, az ösztöndíjakból, esetleg diákhitelből átevickélheted azokat az éveket, amíg nem végzel a tanulással.

Jobb ötletem nincs sajnos...

18 éves korodig úgymond védve vagy, addig gyámhatósági engedély kell a házassághoz, és ők többnyire a gyereket védik.

Esetleg nincs olyan férfi a családban, aki kevésbé hagyománytisztelő, és esetleg a szüleid adnak a véleményére? Esetleg segíthetne meggyőzni őket...

2014. okt. 3. 20:11
 8/9 anonim ***** válasza:
8%

Az, hogy nem tartod magad romának, nem változtat azon, hogy az vagy. Ahelyett, hogy letagadnád és próbáldd 'fehérre mosni' magad, szerintem igenis legyél büszke a származásodra, mert egy szép, hagyományőrző kultúra tagja lehetsz. A mai világ mindenkit nagyon utál a fehéreken kívül, de hidd el, hogy a fehéreknek nulla kultúrájuk van, mindent a többi kultúrából loptak el.

Szerintem beszélj édesapáddal erről, de egyébkén a magyarországi törvényekkel nem vagyok annyira tisztában, hogy jobb választ tudjak adni. Mindenképp próbálj a családdal beszélni, de ne tagadd le a származásodat, légy rá büszke :)

2014. okt. 3. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Ez nem származás függvénye. 18 évesen fogod magad és elmész otthonról minden további nélkül. Piszok nehéz lesz, de legalább szabad leszel. Sajnálatos, hogy még mindig vannak ilyen szokások. Ez nem kultúra! Kultúra a cigány zene meg viselet, de ez nem. Ez csak egy ostoba, értelmetlen hagyomány. Ez mondjuk a legtöbb hagyományra (szerintem) kultúrától függetlenül igaz. Semmi értelme valamit /csak azért/ követni, mert elődeink is úgy tettek. Nevetséges.

Egyébiránt szabad ember vagy, nem egy tárgy, amit el lehet adni. Ha nem mondod ki az igent, pattoghatnak akárhogy, nincs házasság. :)

2014. okt. 4. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!