Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves aszexuális lány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

17 éves aszexuális lány vagyok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem érdekel a szex, sőt a szerelem sem igazán. Nem merek róla senkinek beszélni, nem tudja senki... Hol találhatnák hasonló embereket, akikkel tudnék erről beszélni?
2010. jan. 17. 13:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
8%

így jártál Kázmér!!!

BOLDOG GERTRÚD

November 13.

*Wartburg, 1227. szeptember 29. +Altenberg, 1300 körül

Gertrúd Árpádházi Szent Erzsébet és Türingiai Lajos legkisebb leánya volt. Miután édesanyja özvegyen maradt, a kis Gertrúdot a Wetzlar közelében lévő altenbergi premontrei apácákhoz adta nevelésre. Gertrúd a kolostort többé nem hagyta el: előbb fogadalmas apáca, majd 1248-ban apátnő lett. Kormányzása idejében nagyon szép templomot emeltek a Boldogságos Szűz és Szent Mihály főangyal tiszteletére. Anyja példáját követve külön házat építtetett a kolostor mellé a szegények és betegek befogadására. Alighogy IV. Orbán pápa elrendelte az Úrnap ünnepét, 1270-ben Gertrúd az elsők között vezette be kolostorában. A nővérek közül vezeklésével tűnt ki, Isten pedig megajándékozta a prófétálás lelkével.

Halála után, melynek pontos dátumát nem ismerjük, VI. Kelemen pápa 1311-ben a kolostor számára engedélyezte Gertrúd tiszteletét. Ezt 1729- ben az egész premontrei rendre kiterjesztették. Ünnepét augusztus 13- án tartják.

--------------------------------------------------------------------------------

Életéről így ír Hevenesi Gábor a 17. század végén:

Gertrúd, a szűzi tisztaság e nemes virága Türingiai Lajos gróf és Szent Erzsébet magyar királylány gyermeke volt. Lipsius Zsófiának nevezi. Hogy milyen gyermekkora volt, s hogy felnövekvőben miként élt, pontosabban és tömörebben nem lehet elmondani, mint ha azt mondjuk, hogy édesanyja, Erzsébet, ez a szent asszony volt mestere az imádságban, az irgalmasság cselekedeteiben, az önmegtagadásban, a megalázkodásban és az erkölcsös életben. Gertrúd mindig őt tartotta szeme előtt, és mint jó leány minden erény követésével utánozni próbálta. Látta anyját, amint a feszület előtt letesz minden asszonyi ékszert, mert úgy ítélte, hogy nem ékesítheti magát a szolgáló, amikor urának egész testét sebek borítják. Nem kevésbé nagylelkű bátorsággal többre értékelte az isteni engedelmességet, mint a királyi házasságokat, ezért belépett az altenburgi premontrei apácák kolostorába, és egészen a jámbor életnek szentelte magát. Erényei oly hamar kiviláglottak, hogy Krisztus új menyasszonyát fiatalsága ellenére a nővérek prépostnővé választották, jóllehet ő inkább alattvaló, mint vezető szeretett volna lenni. A vállára tett terhet úgy viselte, hogy a tisztség ellenére mindenkinek alávetette magát, s ha a többieknek tett szolgálatait nézzük, inkább mindenki szolgájának, mint apátnőnek kellene mondanunk. Önmagáról egészen megfeledkezett, és a nővérek javáért áldozta föl magát. Amilyen az élet, olyan a halál, azaz a szent életre szent halál következett.

2010. jan. 17. 14:29
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
höhö én 18 vagyok és pont ijen...nem érdekel 1ik nem sem.De mondjuk engem ez abszolút nem zavar , másokat annál inkább:Dsmárolni azért nem szerecc mert nem szerelemből csinálod úgy meg télleg nem az igazi. Ja és abban sincs semmi gáz ha nem szereted h átölelnek:D én sem szeretem ha fodosnak ...ijen tipus vagy majd kialakul.Ne cimkézd fel magad ezért.
2010. jan. 17. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Hát gáz vagy!Na sebaj,legalább kimaradsz a világ legnagyobb élvezeteiből:DDDDD
2010. jan. 17. 14:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha titkon vágsz rá hogy észrevegyenek, nem hiszem hogy aszexuális volnál. Ha nem vágysz egy kapcsolatra, az még nem jelent semmit, talán csak ilyen a vérmérsékleted, nem mindenkinek jár egyfolytában a szexen az esze, de lehet hogy csak a tökéletes pasira vársz hogy "beindulj".

19F

2010. jan. 17. 15:42
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kicsit Csernus-stílusban összefoglalnám a meglátásomat:

Nem vagy te aszexuális, csak "szeretnél", mert ez tűnik neked kényelmesnek. Pusztán zárkózott vagy, olyan ember, aki fél az érzéseit kimutatni. És ez vegyül egy jó adag szorongással, mert szerintem félsz is egy kapcsolattól, mert ilyen téren nincs sok tapasztalatod. ("Mi lesz, ha rosszul csókolok, hiszen nem is tudok csókolózni" vagy "Az ágyjelent is orbitális égés lesz, hiszen szűz vagyok"). Azt hiszed, hogy majd a leendő partnered ezekért ki fog nevetni, és jól tele is kürtöli vele a baráti társaságodat...

Emellett a túldramatizált jövőkép mellett, nem csoda, ha inkább megpróbálod "elfojtani" magadban az érzéseket. Inkább bemeséled magadnak, hogy nem érdekelnek a fiúk, minthogy valóra váljon a "rémálmod".

A másik dolog pedig az, hogy félsz a változásoktól, szeretnél még "gyerek" maradni... Mint amikor a kislány elsírja magát, amikor először jön meg neki, pedig abban sincs semmi természetellenes, de mégis rosszul érzi magát emiatt.

2010. jan. 17. 16:01
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem, félreértetek! Nem tudtam, hogy itt mindenki pszichológus, hogy egyből rájön arra, hogy mit is érzek és milyen is vagyok valójában... nálam ez mindig is így volt és így is marad. nem akarok más lenni. egyébként is, akkor nincsenek is aszexuálisok vagy mivan, ha mindenkinek ezt mondják a többiek, akik nem értik az alany lelkét és gondolatait...

én nem divatból mondtam ezt magamra, mert szerintem az hülyeség, hogy divat... én eddig nem mondtam ezt, csak törtem magam, hogy mi lehet ez, és biztos egyedül vagyok ilyen, aztán egyik nap megláttam, hogy aszexuális és rákerestem, és akkor minden egyezett. az a szánalmas, hogy mások megpróbálják meggyőzni a másikat, hogy ő nem ilyen, nem olyan, nem ezt akarja, majd megváltozik satöbbi... lehet 17 vagyok, illetve mindjárt 18, de tudok ezt- azt, még ha ezt mások nem is értik meg, mert nem képesek felfogni...hát sajnálom...

én csak kérdeztem valamit, de úgy látszik itt nem tudnak rendes választ adni, mert mindig csak belekötnek az emberbe... :(

2010. jan. 17. 18:04
 17/19 anonim ***** válasza:
82%
aszexuálisokat érdekelheti a szerelem, annak is a lelki oldala! az tévedés hogy egy aszexuális nem lehet szerelmes... csak nem azt kívánja amit a többi férfi/nő!
2010. jan. 17. 19:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A felettem szólókon már nem tudok meglepődni.Ez a hozzáállás az általános. Én ilyen vagyok, ha szeretnél beszélgetni írj emailt.
2010. febr. 15. 01:41
 19/19 anonim válasza:
Szia én meg fétises vagyok és szerintem remek párok is lehetnénk .
2016. jún. 28. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!