Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vigyem pszichológushoz a barátom?
Bizony, szépen végig hallgatunk, mást nem tehetünk és Te sem, mindent megtettél..
Ezek után csak a doki marad, hogy a lelki sérüléseit, önértékelési zavarát fel tudja dolgozni, hogy jó apuka lehessen belőle...
Minél előbb annál jobb, ez egy hosszú folyamat, és minél előbb kap segítséget annál hamarabb kapod meg őt úgy ahogy csak időnként viselkedik, mikor nem bántja semmi...
Mond meg neki, hogy a gyerek miatt nem kell aggódnia, ha tanul, ha dolgozik, esetleg sportol vagy zenél és sikereket elér akkor elfogják őt fogadni bármilyen is legyen a neve/színe. Nem az apa aggodalmára hanem a szeretetére lesz szükség és jó élete lesz. A gyerek meg nagyban megváltoztatja a szülőket szerintem, majd ha megszületik tudni fogja mi a dolga és felelőségteljes apukaként próbálhatja megoldani új feladatát új énjével ami adhat elég önbizalmat.
Bár én életemben nem láttam ilyen cigányt... akárire ránéztem csak ölni akart a szemével.
Ősszegésében barátaid félelmei nem megalapozatlanok, hanem reálisak. Aki helyzetet reálisan elemez, értékel, az pedig nem szorul gyógyításra.
A legjobban azzal tudod megnyugtatni, ha meg tudod ígérni neki, hogy soha sem fogod hibáztatni azért, ha gyereketekben esetleg túlságosan kijön külsőségben vagy mentalitásban a tipikus cigány jelleg, és soha nem fogsz neheztelni rá amiatt, hogy gyerekeddel folyamatosan előítéletes helyzetekkel szembesülsz majd (ami borítékolható, bármilyen kulturált is a környezeted).
nekem az egyik legjobb barátnőm is félcigány, az apukája cigány volt, de már meghalt. ez a ki cigány ki nem dolog kb 1 hónapig tartott, amikor ötödikben átjött az osztályunkba, és sok osztálytársam emiatt közösítette ki.:/ egy hónap alatt mindenki rájött, hogy egy kedves, jóindulatú, jó tanuló lány!! és azóta soha nem volt ezzel problémája, a magyar fiúk is jártak vele szívesen, nem érte hátrány. nagyon sajnálom a barátodat... ismerem ezt a társadalmat, hogy mennyire rasszista itt szinte mindenki. és épp ezért esik rosszul még nekem is (magyar vagyok) az, ha csak úgy dobálóznak ezzel a cigány szóval, mert mindig arra a kevés cigányra gondolok, aki igenis tisztességes, és nem érdemel diszkriminációt.:( ez elkeserítő. de a gyereketek nem fogja szégyellni az apját, ha jó nevelést kap. lehet jó ötlet lenne elvinni a barátodat egy pszichológushoz...de ha ez sem működik, akkor lehet egy ennél elfogadóbb, nyitottabb országba kéne költöznötök( már ha ez a dolog nagyon elfajul, és a barátod teljesen elzárkózik mindentől, még tőletek is).
ja és nincs "tipikus cigány mentalitás"-.-. de erről inkább nem vitatkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!