Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok hozzá, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok hozzá, ha az általános iskola hetedik-nyolcadik osztályában, illetve a középiskolákban bevezetésre kerülne a "Párkapcsolati ismeretek" tantárgy?

Figyelt kérdés
Elég sok felesleges dolgot tanítanak a sulikban, szerintem sokkal több hasznos dologgal kellene a tanulókat megismertetni, és nem a lexikális tudásra kellene a hangsúlyt fektetni. A feltett kérdéseket olvasgatva, a „Párkapcsolati ismeretek” egy hasznos új tárgy lehetne. Kinek mi a véleménye?
2010. jan. 12. 20:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Igen,a csalódások és a tapasztalat nagyon fontos,ezt szerintem senki nem kerülheti el,akár járt ilyen órára,akár nem.De úgy gondolom nem lenne felesleges az ilyen óra,mert vannak alapvető dolgok,amiket jó ha tud az egyik nem a másikról.Könnyebb szót érteni,ha valamennyire tisztában vagyunk vele,hogy hogy gondolkodik az ellentétes nem.Nyilván minden kapcsolat és minden ember más,de például a konfliktus kezeléshez lehet ötleteket adni.
2010. jan. 12. 20:43
 12/25 anonim ***** válasza:
Sztem az ilyet nem kell tanítani. Ezt az évek alatt tapasztalod ki saját magadtól, saját magad élsz meg dolgokat, sztem hülyeség lenne. Másrészről pedig nem mindenki él párkapcsolatban tizenévesen, én is csak a gimi után kezdtem. Nem ez kéne tantárgyként hanem "Szexuális felvilágosítás", a sok tudatlan tini miatt.
2010. jan. 12. 20:49
 13/25 anonim ***** válasza:

Attól,hogy akkor épp nincs párja még később lesz.Ha csak a töredékét képes hasznosítani annak,amit akkor hallott már nem volt hiába.

A szexuális felvilágosításban egyetértünk,az nagyon kellene,mert amiket néha itt az oldalon olvasok,attól kiráz a hideg.

Pl. Volt egy csaj,aki a párjával háromszor használt egy óvszert.Úgy,hogy minden alkalom után kimosták. :(

2010. jan. 12. 20:55
 14/25 anonim válasza:
tök jó lenne:) 16/L
2010. jan. 12. 21:00
 15/25 anonim ***** válasza:
Felesleges.
2010. jan. 12. 21:09
 16/25 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet. Nálunk főiskolán van egy tanárnő, aki küldetésének érzi, hogy időnként pár perc erejéig beszéljen a szerelemről, párkapcsolatokról, házasságról, hogyan lehet kezelni a problémákat. Számvitel tanárnő, nem pszichológus, de két hetente mindig szakít rá időt. És nagyon jó dolgokat tud mondani. Szerintem ebből a tárgyból nem kellene jegy, csak beszélgetni kellene fogamzásgátlásról, elvekről, a női/férfi testről, szerelemről, párkapcsolati problémákról. Csak milyen tanár vállalná el ezt az órát? Illetve a diákok figyelnének rá, ha tudnák, hogy nem kapnak jegyet? Így is a húgom osztálytársai például olyanok mint az állatok pedig csak hatodikas.
2010. jan. 12. 21:14
 17/25 anonim ***** válasza:
Páárkapcsolati ismeretek..... TE JÓ ÉG! xD Az Iskola nem egy randiszínhely, tök fölösleges..
2010. jan. 12. 21:16
 18/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó tárgy lenne.

Nem akarok panaszkodni, de olyan óráim vannak, hogy kommunikáció: Azt akarja megtanítani a tanár hogy kell telefonon beszélni, hogy rendelj étteremből, hogy beszélj öregekkel.. Szerintem ez olyan alap, hogy egy 9 éves is megoldaná. Viselkedéskultúra: Hogy kell viselkedni egy színházba, könyvtárba, kórházba, barátok közt.. :|

Szóval ezek a tárgyak helyett inkább lehetne ez!!

16/L

2010. jan. 12. 22:01
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik az ötlet,lehetne egy kis konfliktuskezelést is tanitani mert sok embernek nem megy..utolsónka irom: sajnos több embernek lenne szüksége a viselkedéskulturára mint gondolnád
2010. jan. 12. 22:36
 20/25 anonim ***** válasza:

Az iskolának az életre is tanítania kellene.Jó dolog,ha ki tud számolni egy másodfokú egyenletet vagy percek alatt megír egy elemzést A Himnuszról,de akkor se nézzen bután a gyerek,ha ki kell tölteni egy csekket vagy átutalni valamit stb. stb.Rengeteg olyan apróság és fontos dolog van az életben,amit nem tanítanak sehol,de szükség van rá.Nem beszélve a szexuális felvilágosításról,ami ezen az oldalon elhangzott kérdésekből is látszik,hogy szinte egyenlő a nullával.A párkapcsolat is az élet része és ha otthon nem lát egy követendő mintát,akkor legalább az iskolában halljon róla,hogy milyen a két egyenrangú fél párkapcsolata stb.

Ami a telefonálást és színházban való viselkedést és a többit illeti,tényleg szomorú,hogy ilyet is tanítani kell,mert ezt jó lenne,ha a szülőtől tanulná meg,de tényleg vannnak olyan családok,ahol nem nevelnek csak életben tartanak.Vagyis a gyerek kap enni,meg ruhát,de nő,mint a gaz.Úgy gondolom ez sem haszontalan tárgy,mert nem mindenkinek egyértelmű,hogy hogy kell felöltözni bizonyos helyekre vagy ott viselkedni...

Ezekre tényleg szüksége lesz a további életében,talán jóval többször,mint a Pitagoras tételre.

2010. jan. 12. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!