Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az tényleg úgy van, hogy aki betöltötte a 14. életévét, bármilyen életkorú fiúval/férfival, lánnyal/nővel lehet párkapcsolata?
Nem ártana, mert a szülők nem tanítják meg neki, és ezzel a gonddal dunát lehet rekeszteni itt a GYk-n is.
Meg sem említik a szexet, aztán csodálkozik, hogy 15 évesen terhes a lányuk.
A szülői trehányság ebben a kérdéskörben egészen elképesztő.
Köszönöm a válaszokat!:)
Utolsó: hát igen,igazad van.
Párkapcsolatod kb. bárkivel lehet.
De a szexuális érintkezésnek TÖBB feltétele van. Ezek egymást szigorító feltételek, közülük elmondom azt, amiről én tudok. Tehát a szexuális érintkezés feltétele:
I.) Mindkét fél töltse be a 14. életévét. Addig a szexuális vágyait nem hogy kielégíteni, hanem még felkelteni is bűn.
II.) Mindkét fél legyen jogilag -legalább- korlátozottan cselekvőképes. Tehát hiába 16 éves egy srác, ha te lányként meglovagolod a részeg srácot úgy, hogy abba ő józan fejjel nem egyezett bele(?), akkor bűntettet követsz el. Ha elmúltál már 14, akkor büntethető is vagy érte.
Ugyan így: Például szellemi fogyatékosság fennállásakor is automatikusan bűncselekménnyé minősül a dolog, mert aki olyan szinten fogyatékos, az jogilag cselekvésképtelen
III.) Csak azt tehetsz meg bárkivel, amibe beleegyezik. Ha nem érte el a beleegyezési korhatárt, akkor meg sehogy, semmit. Zsarolással kieszközölt beleegyezés (szerintem) szexuális erőszaknak számít.
Hát így most ennyi jutott eszembe. Nem vagyok jogász, úgyhogy garancia nincs semmire.
Köszönöm szépen!:))
Ez tényleg hasznos válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!