Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolkodnak egyesek így? Tényleg olyan nehéz "tenni" is valamit?
Miért gondolják egyesek, hogy alanyi jogon megilleti őket bármi is? Gondolok itt szerelemre, szeretetre... Igen, ezek alapvető dolgok, és mindenkinek kéne hogy az élete része legyen! Ez az amivel egyetértek. Azzal nem, hogy ha valaki csak sír azon, meg panaszkodik, önsajnál, hogy neki miért ne sikerül nőznie/pasiznia. Komolyan, ez annyira sekélyes. Olyan nehéz lenne tenni valamit magatokért? Nem bántásnak szánom a kérdést, inkább ébresztőnek... Nem megoldás a gyik-ra irogatni kérdéseket, attól nem lesz jobb. Nem megoldás ülni a gép előtt, a szobában, önsajnálni, stb. Nem megoldás erőszakoskodni nőkkel/férfiakkal (ilyen is van, mindkettő sajnos), mert azzal nem lesz jobb.
Miért nem gondolkodik mindenki úgy, hogy először ő akar jobb ember lenni, kicsit izmosabb (nem feltétlenül kigyúrt), csinosabb, aztán keresni olyan párt, aki neki való, és nem a mesebeli elvárásainak?
Gyerekek ez olyan, mintha nem dolgoznátok, de valaki minden nap odatenné nektek a pénzt, hogy tessék, vegyél belőle kaját meg amit csak szeretnél.
Ezeken a dolgokon is ugyanúgy kell dolgozni véleményem szerint és először magunkkal kell kritikusnak lenni. NEM utálni magunkat, meg sajnálni. Szeretni kell magunkat, elfogadni, de kritikusnak lenni. Ez tényleg olyan nehéz?
jó oké, ez tényleg nem mindenkinek egyértelmű. de így is mindenkinek mást jelent... azért leírom h én lányként mint gondolok, egy lány mit tehet magáért. sztem fiúk is hasonlóan járhatnak el. természetesen nincs végpont, mert folyamatosan tanulni, fejlődni kell életünk során, de ezzel a hozzáállással viszonylag rövid időn belül jó irányba változunk, azaz fejlődünk :)
szellemileg: tanulni kell, olyasmit, amit szeretünk, és abban jónak kell lenni. a kétkezi munkás munkája is valahol szellemi munka szerintem, de ha nem érzi annak, lehet olvasni könyveket is, minél többet emgtudjunk a világról.
lelkileg: beszélgetni kell emberekkel, nem csak peltykákat meg az aktuális dolgokat, hanem az élet nagy dolgait is, egy idősebb rokontól, baráttól tanácsokat kérni, meghallgatni időseket, vagy egy példaképnek írni egy e-mailt, ha nem elérhetetlen... de a személyes beszélgetés mindig jobb. persze ha csak a net van, az is valami. valamint itt is érdemes olvasgatni, olyan könyveket, amik segítenek megérteni önmagunk. könyvtárban is vannak ilyen polcok, a könyvtárosnéni minden bizonnyal tudja majd, mit keresel, ha azt mondod, lelkizős, pszicho-könyveket keresel. de a net is tele van egy rakat cikkel (csak itt nem kell mindent elhinni).
testileg: edzeni kell, sportolni, táncolni... mindegy, de mozogni kell, helyesen táplálkozni, és közben jól érezni magad. ha jólérzed magad a bőrödben, belül, az kívül is meg fog látszani. persze az igényesség az alap (tisztálkodás, fürdés naponta, hajmosás, ápolt kezek, azért a szőrtelenítést is ide sorolnám, illetve egy nem túl kihívó, alap, természetes, smink is jól jön, de ez utóbbitól nem hiszem, h bárki jobb ember, de lehet, h ettől jobban érzi magát az illető.)
persze ez nem kőbe vésett törvény. én azt mondom magamnak minden nap, miután ezeket tudom magamról, h megtettem (oké, első kettőt nem mindennap... nyilván ahogy hozza az alkalom, de keresni kell!), h jobb ember leszek.
valamint a kommunikációt is sokaknak érdemes fejlesztenie... hogy hogyan kommunikálunk más, nem csak idegen emberekkel... a köszönöm, kérlek is fontos lehet, meg a "megbántottalak valamivel?" "ne haragudj, nem ezt akartam", stb... alap dolgok, de talán nem mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!