Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyes férfiakban genetikailag kódolva van a felelősség minden nemű elhárítása?
Eszembe jutott erről egy történet, amit nemrégiben olvastam. Egy apa folyton amiatt szidta a fiát, hogy nem elég felelősségteljes. Aztán elbeszélgetett egy szakemberrel, és egyre inkább arra jött rá, hogy ő a felelősségteljes gondolkodás alatt azt értette, hogy a fia azt csinálja, amit ő, az apa szeretne.
Nem lehetséges, hogy te is így vagy ezzel, kérdező? Nem lehetséges, hogy az adott férfiak valójában nagyon is felelősségteljesek - a saját szempontrendszerük szerint -, csak neked nem tetszik?
szerintem elég tahó kérdés,már bocs. attól hogy egy csávó elhárítja a felelősséget, attól nem mind fogja. Ezen kívül nőneműek is szoktak felelősséget elhárítani, nem kevés alkalommal...ennek a dolognak semmi köze a nemekhez.
Feminista kérdés, ez igaz.
14: Kinek az értékrendje szerint felelősség teljes elhagyni egy családot? Kinek az értékrendje szerint felelősségteljes mindenki másra kenni, hogy a saját hibánk miatt nem mi vagyunk a felelősek, hanem csak és kizárólag a környezet?
15: Nézz utána az egyes jelzőnek, aztán gondolkozz el.
A család elhagyása kettős megítélésű. Egy rossz kapcsolat fenntartása senkinek nem az érdeke. Sokan mondják, hogy a gyerek érdekében együtt kell maradni mindenáron, de rengeteg gyerek mondja azt felnőve, hogy bár elváltak volna a szülei. A gyerekek ugyanis érzik a feszültséget. Két boldogtalan szülő nem alkot pozitív mintát a gyerekek számára. Néha pont a válás a felelősségteljes megoldás.
Az pedig, hogy valaki a saját hibáiért kit és mit okol... részben igazad van, de ki mondja meg, hogy mi számít hibának? Ami valakinek a szemében hiba, az másnak lehet a természetes működése. Attól, hogy valaki másképp működik mint mi, az nem feltétlenül jelent hibás működést. Az persze lehet, hogy nem illünk össze, nem tudjuk tolerálni egymás másságát - ilyenkor az első pont lép életbe, vagyis sokkal jobb különválni és nem erőltetni a dolgot.
Leírom úgy, hogy értsd, ok?
Én sipákolok valamiért, mert van egy hibám és ezzel a hibámmal én sem tudok együtt élni, mert mások nem fogadnak el, tehát mindenki más a szemét, miért nem fogadnak el.
ez egy példa volt. remélem sikerült megérteni.
A család elhagyásnak pedig nem csak a rossz kapcsolat az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!