Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tegez le engem a leendő férjem édesanyja amikor ő nem ajánlotta fel a tegeződést kölcsönösen?
Nem rég mutatott be a vőlegényem az édesanyjának, erre ő szó nélkül letegezett ....gondoltam csak véletlen, hisz nem ajánlotta fel később sem a tegeződést kölcsönösen. De azóta is az van hogy nekem magáznom kell, ő meg letegez.
Viszont ha én nem tegezhetem őt (amit megértek) akkor ő milyen alapon tegez le engem egyoldalúan?
Ez a tisztelet hiánya lenne?
Nem utálom az anyósom, nem vagyunk rossz viszonyban sem, csak szerintem is ez így ilyen formában bunkóság... ha magázódni szeretne rendben. De akkor ne tegezzen le egyoldalúan, csak mert én fiatalabb vagyok.
Szóval én értem hogy a kérdezőnek mi a baja.
24 éves vagyok mégse háborodtam fel azon, hogy a barátom anyukája és apukája csak úgy letegezett, sőt rögtön becézgettek, pedig utálom, csak nem kérdezték én meg tettem szóvá. Egy idő után felajánlották a tegeződést. Viszont az írásod után se érzem azt, hogy tiszteletlenek lettek volna velem. Anyukámat apai nagymamám tegezi, viszont anyu magázza. Ő se borult még ki ezen sosem, pedig "alig" 20 év van köztük. A barátom anyukája és köztem viszont majd 30.
Szóval ha ilyen apróságon felhúzod magad, akkor csak indokot keresel miért utálhasd. Esetleg talán beszéld meg vele, hogy nem tetszik neked, hogy csak úgy letegez, legalább biztosra tudná, hogy egy hisztis nőszemély vagy és tényleg rossz anyóssá válhatna, mert félti a fiát tőled.
Abbol a vehemenciabol, eszkoz es stilus hasznalatbol nekem teljes mertekben az jon len hogy On kedves kerdezo gyuloli az anyosat... 20 eves vagyok, nekem teljesen magatol ertetodo, hogy letegezhetnek (nyilvan nem idegenek, de az anyos jelolt mar nem az). Peldaul en nagyon berogzotten elso korben magazok mindenkit, bar altalaban kikeri maganak mindenki, hogy tegezzem. A munkam soran (ujsagiro-riporter) rengeteg emberrel talalkozom/talalkoztam es vannak olyan nagy muveszek, szineszek vagy mas okbol ismert emberek, akikkel tegezodom mar, de a velem egykoru, vagy nem sokkal idosebbeket is magaztam kapasbol, viszont ha az utcan ossze futok valakivel (ha hazalatogatok falura, ahol eltem) es nem is ismerem olyan jol, tegezem (kivetel nehany embert). Akiket magazok, siman letegeznek engem, mert fiatalnak nezek ki, es nem haborodom fel.
Viszont azt vettem eszre, hogy nagyon sokszor hivatalos levelvaltasban is siman letegeznek meg allami szervektol is :D ott azert en is megjegyeztem :D Anyosom es aposom pedig kikerte maganak, hogy maradjunk a tegezodesnel (meg akkor amikor nem voltunk egyutt a parommal). Mondjuk en szeretem is anyosomekat, jobbat kivanni sem lehetne toluk. Ne akadj fenn ezen, ha idosebb is 10-20 evvel, akkor semmi problema nincs.
Nem utálom az anyósjelöltemet, mert nem is ismerem gyakorlatilag. Had tudjam már jobban, hogy utálom e vagy sem.
1 hónapja lettem bemutatva neki. Akkor teljesen ismeretlenül lazán letegezett. Pedig én előtte magázódtam vele, és nem is ajánlotta fel a tegeződést. Én azóta is magázom ahogy kell, ő meg letegez mint egy kis tinit vagy gyereket. Pedig nem is ismerjük egymást... Milyen alapon?... nekem a kora egy kicsit kevés indoknak tűnik ehhez.
Semmi gondom nincs azzal hogy magáznom kell. De akkor adja már meg azt a minimum tiszteletet, hogy ő se tegez le engem egyoldalúan, csak mert idősebb...
látom azért van aki megértette mi zavar engem ebben az egészben, és nem ragadt le annál hogy én utálom őt...nincs miért utáljam mert nem ismerem. Egyszerűen egyenlőre csak tiszteletlennek tartom, és zavar a dolog. Ennyi.
Minden esetre köszönöm az összes választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!