Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen felszínes a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen felszínes a világ, főleg a nők?

Figyelt kérdés

Miért a külső alapján kell minden embert megítélni?Miért ahhoz igazítjuk a viselkedésünket,hogy az illető hogyan néz ki?És itt szó sincs a párkapcsolatokról,az természetes,hogy nekünk tetsző emberekkel alakulhat csak ki.A mindennapi helyzetekre gondoltam,például gimiben,egyetemen,munkahelyen vagy bárhol az utcán,miért a kinézetük alapján szelektáljuk az embereket?A jól kinézők mindig a menők közé tartoznak,bármit megtehetnek,míg az átlagos,csúnyák senkit nem érdekelnek,lehet akármilyen lenyűgöző személyiségük,mindig egyedül vannak,kiközösítik,nem hívják sehová őket,nem beszélgetnek velük.Egyre több lány ismerősömtől hallom,hogy kinézet alapján beskatulyázzák a fiúkat és már a legelső pillanatban eldöntik,hogyan viselkednek majd az adott fiúval,hiszen ők válogathatnak.Mindig lány elképesztően beképzelt,nagyképű lett,szinte felsőbbrendűnek érzik magukat,a helyes fiúkkal kedvesek,a csúnyákkal gorombák.Létezik egy piciny réteg,amely kivételt képez,de ez sajnos édeskevés.

És miért kell aszerint mérni egy embert,hogy hogyan néz ki?Ezek nagyrészt természetes adottságok és semmit nem kell tenni értük.Az életben elért sikereket meg lenézik,kicsinylik,például egy nehezen megszerezhető diplomát is csak kinevetnek,ha nem vagy helyes pasi,míg azokat ajnározzák.

Szebb jövőt!

2014. febr. 27. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Holdudvar hatás.

"Aki szép az valószínű okos is." Szociálpszichológia és alapigazság. Olvass utána és ott lesz szépen, hol röviden, hol hosszan, hogy mi is ennek a haszna, illetve hogyan jött létre ez.

2014. febr. 27. 22:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Baromság.Nem függ össze a kettő,sőt ha a személyes tapasztalataimat nézem,az előnyös külsejű emberek kevésbe okosak,intelligensek.
2014. febr. 27. 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem több tanárom is beszélt erről, és szerintem igazuk van. az emberek gondolkodásmódját teljesen eltorzítja a média. ha megnézel egy reklámot, ránézel egy plakátra, tele van olyan pasikkal/nőkkel, akik szépek, hibátlanok, és tudat alatt elkezded természetesnek venni azt, hogy csak helyes pasikat/csajokat keress, akik megfelelnek a képnek amit eléd vetítenek. ha olyan embereket mutatnának, akiknek van kisebb/nagyobb hibájuk, de látszik, hogy örülnek, szeretik az életüket, akkor megint más értékrend szerint gondolkoznának. gondolkozz el ezen.
2014. febr. 27. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
ezzel teljesen egyet értettem volna, ha nem írod oda,hogy főleg a nők. nos én gimnazista vagyok és az én korosztályomban ez az előítéletesség megvan,de sokkal kevesebbszer hallom,hogy egy lány rondáz le egy fiút,mint fordítva...nemtudom, attól függetlenül amugy a legtöbb ember nem bunkó a kevésbé jó adottságokkal rendelkező többi emberrel, vagy én legalábbis így vettem észre:)
2014. febr. 27. 23:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Felteszel egy ilyen kérdést és oda írod, hogy "Szebb jövőt" mégis miről beszélsz? Kiközösítés, meg ez a sok maszlag.

Ugyan már, nyilván valami kis 16 éves szuper filozófus vagy aki alkalmatlan arra, hogy normális emberek közt legyen, ezért jól kitaláltad, hogy nagyon kemény szélsőjobbos leszel.

Talán ezért is kerül el minden értelmes ember, gondolkodj el ezen.

2014. febr. 27. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!