Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves korban kell elkezdeni egy gyermeket felvilágosítani úgy mint szexualitás, menstruáció?
Lehet,hogy már nem aktuális,hiszen a kérdést lassan egy éve tetted föl,de azért leírom amit gondolok,hátha hasznos...
Szerintem egy 7-8 éves lánnyal egyáltalán nem korai beszélgetni ezekről a dolgokról. Én 9 éves voltam amikor először megjött és sajnos velem sem beszélgettek erről előtte a szüleim mondván "korai még". Akkor persze amikor megjött,anyukám hirtelen ledarált egy biológiai ismertetőt a folyamatról,és szeretett volna nyíltan beszélgetni a témáról,sőt elvárta volna hogy bátran kérdezzek.DE én addigra már annyira megszoktam hogy számára én "még túl kicsi" vagyok,hogy eszem ágában sem volt vele erről a témáról beszélni.Ehhez hozzátartozik,hogy addigra én már szintén osztálytársnőktől(akikkel viszont az anyukájuk nyíltan hajlandó volt beszélgtni már jóval korábban is a kényes témákról,a szexről is) mindent tudtam,sőt az első betét és tampon vásárlásomat is elintéztem addigra(amiből édesanyám így szintén kimaradt).
Ez az eset az édesanyámnak azt hiszem fájóbb volt mint nekem,hiszen egy anya számára szerintem nagyon fontos hogy a lánya az ő "szárnyai alatt" váljon nővé...
A lényeg amit ebből az egészből ki akarok hozni: nem érdemes tabuként kezelni ezeket a dolgokat és azt mondani,hogy túl kicsi még hozzá.Egyrészt,mert már az oviban is van a gyerekeknek fogalma a szexről és már ott is beszélgetnek róla(és sajnos ha a szülők nem válaszolnak őszintén akkor nagy butaságok is kerekedhetnek a dologból),másrészt mert az ember hajlmos a saját gyerekét "pici gyereknek"látni még akkor is amikor már réges rég nem az és így sok dologból a szülő ki fog maradni a gyereke életében...
Nekem is jobb lett volna ha egészen pici koromtól meg tudtam volna beszélni a szüleimmel az élet dolgait,és tőlük tanultam volna meg mindent...de mivel ők a "te még ehhez kicsi vagy" elvvel neveltek,mire akkora lettem,hogy szerintük is beszélgethetnénk: én már nem akartam velük beszélni...
Szerintem beszélgess a lányoddal nyíltan és őszintén mindenről,nehogy ez legyen a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!