Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról hogy egyre több az elkeseredett fiatal az életben?
Végigolvasva pl ezen az oldalon a kérdéseket is... úgy látom van egy általános reményvesztettség, kilátástalanság a 16-20 évesek körében meg kicsit afölött is... Mit gondoltok?
Ja és nem ostoba hozzáböfögéseket várok hanem őszinte véleményeket
az hogy régen is voltak ugyanilyen problémák csak akkor még nem interneten s.o.s eltek hanem elnyomták magukban nem tudom lényeg ami a lényeg engem nem igazán zavar vannak itt hülye kérdések de olyan is amit tényleg nem tudsz megkérdezni mástól mert neked vagy másnak esne rosszul mármint most konkrét példát nem tudok mondani bocs..
a fiatalok.nak már más világ van ma rájuk mint régen merészebbek stb ez szülő hiba is .. erre sem tudom pontosan a választ de ki tudja..
nem értem miért érdekel téged ez a kérdés te is kérdeztél.. :D
Egyrészt azért, mert sokan túl hamar ugranak fejest az életbe, nagykanállal habzsolják a felszínes élvezeteket, és hamar ki is égnek. A média is hamis, torz értékeket közvetít, amelyekből némelyek azt gondolják, hogy csakis a gazdag, szép, tökéletes testű és sikeres emberek lehetnek boldogok az életben. Mivel aztán ezek a fiatalok nem tudnak (hogyan is tudnának) megfelelni ezeknek az "elvárásoknak", kialakul bennük a csalódottság és a boldogtalanság érzése.
Ezen kívül lehetséges az is, hogy a rohanó élet, a túlzott pénzhajszolás miatt kevés idő jut a problémák otthoni megbeszélésére, és sok családban magukra maradnak a fiatalok. A gondok elől filmekbe, internetes játékokba, szórakozásba menekülnek, de nem tanulják meg azokat megoldani.
mert mindenhonnan ezt halljuk hogy válság van igy ugy diploma szart se ér nem tudsz csinálni semmit egy szar ember lesz belőled... bla bla bla...
egy orvosira készülő diák :(
nem hiszem, hogy több lenne, mint bármikor. Csak az internet világában jobban észrevehető, amikor bárki írhat névtelenül a kétségeiről az ilyen és ehhez hasonló oldalakon. De mindenki más, a pohár félig üres vagy félig teli!? Szerintem félig teli!
21/L
Nem csak a fiatalok hibája! A szülők, felnőttek vannak legnagyobb hatással a fiatalságra, egyértelmű,hogy az ő hibájuk is.
( A felnőttek is bajba vannak, megélhetési gondjaik vannak sokaknak, azt se lehet tudni,hogy mi lesz holnap, lesz e még munkája stb., ezért a felnőttek is elkeseredettek. Ha a fiatalok ezt látják , mégis miért vágnának neki az életnek boldogan és magabiztosan?)
14.23 vagyok ismét.
Igazatok van ebben a szülői kérdésben. Bár én mint írtam a "félig teli" verzió vagyok, köszönhető ez talán annak is, hogy én tudtam a szüleimmel beszélgetni, és bár rengeteget dolgoztak, mikor fáradtan haza jöttek még mosolyogva végig hallgatták az én kislányos, vagy épp kamasz problémáimat, és soha egyszer nem mondták azt, hogy most hagyjam őket békén mert fáradtak. Pedig hol voltak nekem akkora problémáim mint nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!