Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sose értettem ezt a megcsalás témát. Minek rabolni egymás idejét?
Tegyük fel, az egyik fél hiányol valamit a kapcsolatból, és ahelyett hogy megbeszélné a másikkal, félrelép. Na most: Milyen kapcsolat az, ahol nem lehet elmondani a másiknak miért vagyok boldogtalan? Vagy a rosszabb: Elmondom, de mégse tesz a probléma megszüntetéséért. Minek együtt maradni egy ilyen emberrel? Gyakran az a válasz hogy "De hát amúgy tök jól megvagyunk". Megvagyunk? A kollégáimmal vagy az évfolyamtársaimmal kell meglennem, nem a párommal. Nem lehet az önbizalomhiányra fogni, hogy attól fél nem képes új partnert találni, hisz ha sikerült találni alkalmi partnert, akkor valószínűleg hosszú távra is menni fog. Még ha össze is kötnek olyan dolgok mint az anyagiak vagy gyerekek, hogy hiheti azt hogy ez hosszútávon működni fog? Pusztán a pénztől nem lesz boldog, ahogy a gyerekek sem közvetlenül életünk értelmei, az életünk értelme SAJÁT MAGUNK vagyunk. Ráadásul ha őszinték lennének egymással, nem hoznának egymásért olyan áldozatot, ami saját maguknak boldogtalanságot okoz, akkor a kapcsolatnak nem lenne "Te feláldozod/beleteszed ezt, én meg ezt" jellege, és már azelőtt kiderülne hogy ez a két ember nem illik egymáshoz, mielőtt nagyobb tétjei lennének a dolognak.
Vagy én látom rosszul?
szerintem jol latod a dolgok lenyeget, de ennyire azert nem egyszeru a dolog.
voltal mar komoly kapcsolatban? tenyleg komolyra gondolok, nem pedig himi-humi osszejovetelre.
Csak sokan nem is akarnak másik párt találni, megvan a háttér, közben kalandokat keres így mindene megvan, csak persze ne derüljön ki.
Az a része a dolognak teljesen logikus lenne, hogy ha baj van, megbeszélik, csak az emberek többsége nem ilyen.
Kedves kérdező! Nagyon egyetértek veled. Lehet, hogy ma már kicsit elkorcsosult minden és ahogy La Rochefoucauld mondta: "Szerelem csak egyféle van, de másolata ezerféle." Ma már ritka, ha két embert őszinte érzelmek kötnek össze,ha nem a szex, a megszokás, a félelem vagy éppen az anyagiak miatt tartanak ki egymás mellett, hanem mert valóban olyan sokat jelentenek egymásnak és emellett önmaguk tudnak maradni. Élvezni az időt, amit együtt tölthetnek és tudni, hogy ez a kapcsolat boldoggá teszi őket. Nem mondom, hogy nem létezik ilyen, de ritka.
És igen, kétlem, hogy egy ilyen kapcsolatban a hűtlenség reális volna. Tisztességtelen és gerinctelenség megcsalni valakit, aki tisztel, szeret és sokat jelent(ett) nekünk. Ha felmerülnek a kételyek, meg kell beszélni, s ha mégis eluralkodnak valakin az ösztönei, inkább zárja le a kapcsolatot, tudván, hogy a másik ennél jobbat érdemel.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!