Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, lányok, ti fontosnak tartjátok, hogy a párotok esküvő után felvegye a vezetékneveteket, felvegyétek a nevét?
Erre konkrét, határozott választ adni jelen pillanatban nem tudom. Nekem fontos az, hogy a saját nevemet megőrizzem, mert a családban (nagyobb családi körben sincs) nincs fiúgyermek, így nincs, aki továbbvinné a nevet. Nekem fontos a családom, az, ahonnan jöttem, és ehhez a nevem is hozzátartozik. Éppen ezért a saját nevemet szeretném megtartani.
Na most, ha a leendő férjem vezetékneve és az én vezetéknevem együtt borzalmasan cseng, akkor bár felvenném a nevét, a mindennapokban mindkettőt nem használnám.
Egyébként egy ismerősöm mondta erre viccesen, hogy ezt jól meg kell gondolni, mert az esküvő is sokba kerül, a válás is, ha meg még a nevét is felveszed, akkor az iratokat is lehet újracsináltatni esküvőkör, meg váláskor is. :D
Én megkérdeztem a feleségemet, mit szeretne, hogy legyen.
Elgondolkodott, választott, és az lett :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske. :)
A férfiaknak azért csak jó érzés, ha a nő felveszi az ő nevüket, nem?:)
Biztos hogy nem venném fel a férjem nevét. Ez 1000%. Már az esküvő is bizonytalan.. Maximum egy házassági szerződés kíséretében "adnám oda" magam.
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!