Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek, miről szól a karácsony?
Itt névtelenül el lehet mondani a véleményeket, szóval a szokásáos futószallag megjegyzéseket (szeretet, boldogság blabla) légyszi mellőzzétek.
Csupán csak érdekel, hogy hány ember látja másképp ezt a napot, és hány tekint rá úgyan úgy, mint bármelyik napra.
Én spec. gyűlölöm, utoljára kiskoromban vártam. Azóta szívem szerint december 23. után nálam január 6-nak kellene jönnie.
Ilyenkor mindenki valahogy szereti egymást, az egész évben le sem szart rokonokat muszáj meglátogatni, meg hegynyi kaját csinálni, ami után újévkor meg mindenki a fogyókúrára fogadkozik. Mindenki szerint ez a szeretet ünnepe, de az üzletek 3 hete másról sem szólnak, mint hogy az emberek egymást tapossák agyon, időnként a legótvarabb ajándéknak nevezhető valami után. November közepe óta karácsonyi zene szól -- hányni tudnék tőle.
Már havazás sincs. Tudjátok kik miatt? Mi miattunk, fogyasztó társadalom miatt, mert azt a sok kemikáliát amit használunk és veszünk egész évben, főleg Karácsonykor is, teljesen szétcseszi a légkört...emiatt sincs havazás, meg a természetes felmelegedési ciklusba is besegítünk rendesen mi, emberek.
Másfelől az ajándékok túllicitálása is szánalmas. Ha csak egy apró dologgal állnék valaki elé, az a kínos ál mosoly, ami jellemezné a pillanatot. Inkább ne legyen karácsony. A gazdagok bezabálnak még inkább, a szegények még inkább éhesek maradnak és a magány miatt rengeteg ember lesz öngyilkos. Régen, amíg kicsi voltam, szeretettem a karácsonyt. Valahogy más volt. Huszonévesen már nem élvezem.
Én ugyanúgy tekintek rá mint az összes többi napra. Ezen mamám ma meg isbotránkozott.
Tesóm képtelen ezeken a napokon legalább normális lenni. Így rendszerint ezen a napon is ordítanak velem, hogy viselkedjek.
A NAGY emberek nevéről általában az jut eszünkbe, amit véghezvittek. Akkor Jézus neve hallatán miért gondolnak olyan sokan a tettei helyett a születésére? A keresztény egyházak tagjai közül a legtöbben ismerik a Jézus születése körüli eseményeket. De vajon hányan emlékeznek azokra a páratlan tanításaira, amelyek a hegyi beszédben hangzottak el, és hányan próbálják meg alkalmazni őket?
Jézus születése természetesen nevezetes esemény volt, de a korai tanítványai sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a tetteinek és a tanításainak. Kétségtelen, hogy Isten soha nem akarta, hogy Krisztus születése árnyékot vessen az érett férfiként leélt éveinek fontosságára. Márpedig a karácsony pontosan ezt tette: Krisztus személyét kusza betlehemes legendák és néphagyományok mögé rejtette.
A karácsony megünneplésének a módja is nyugtalanító kérdést vet fel az emberben. Ha Jézus ma visszatérne a földre, mi lenne a véleménye a karácsonykor fellángoló üzleti szellemről? Amikor Jézus kétezer évvel ezelőtt ellátogatott a jeruzsálemi templomba, felháborította, hogy a pénzváltók és az árusok visszaélnek egy zsidó vallási ünneppel, hogy pénzhez jussanak. „Vigyétek ezeket innen! — mondta. — Ne tegyétek tovább az én Atyám házát kereskedés házává!” (János 2:13–16). Nyilvánvaló, hogy Jézus nem helyeselte, hogy a vallásból üzletet csinálnak.
Hová vezetett mindez? Ma Krisztus születésének a jelentősége háttérbe szorul, és inkább a megünneplése kap hangsúlyt. Krisztus nevét sokszor még csak meg sem említik a hagyományos karácsonnyal kapcsolatban. A karácsony „egy családi ünnep az egész világon; mindenki azt ünnepli, amit a karácsony neki jelent” — jegyzi meg az El País nevű spanyolországi újság.
Ezek a szavak egy olyan irányzatról tanúskodnak, amely egyre meghatározóbbá válik Spanyolországban, és sok más helyen is a világon. Míg a karácsonyt egyre nagyobb felhajtás övezi, addig Krisztusról egyre kevesebbet tudnak az emberek. Alapjában véve a karácsony ma szinte teljesen ugyanaz, mint ami eredetileg volt a római időkben: mulatozás, lakoma és egymás megajándékozása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!