Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek, miről szól a karácsony?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek, miről szól a karácsony?

Figyelt kérdés

Itt névtelenül el lehet mondani a véleményeket, szóval a szokásáos futószallag megjegyzéseket (szeretet, boldogság blabla) légyszi mellőzzétek.

Csupán csak érdekel, hogy hány ember látja másképp ezt a napot, és hány tekint rá úgyan úgy, mint bármelyik napra.

2013. dec. 24. 15:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én spec. gyűlölöm, utoljára kiskoromban vártam. Azóta szívem szerint december 23. után nálam január 6-nak kellene jönnie.

Ilyenkor mindenki valahogy szereti egymást, az egész évben le sem szart rokonokat muszáj meglátogatni, meg hegynyi kaját csinálni, ami után újévkor meg mindenki a fogyókúrára fogadkozik. Mindenki szerint ez a szeretet ünnepe, de az üzletek 3 hete másról sem szólnak, mint hogy az emberek egymást tapossák agyon, időnként a legótvarabb ajándéknak nevezhető valami után. November közepe óta karácsonyi zene szól -- hányni tudnék tőle.

2013. dec. 24. 16:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Már havazás sincs. Tudjátok kik miatt? Mi miattunk, fogyasztó társadalom miatt, mert azt a sok kemikáliát amit használunk és veszünk egész évben, főleg Karácsonykor is, teljesen szétcseszi a légkört...emiatt sincs havazás, meg a természetes felmelegedési ciklusba is besegítünk rendesen mi, emberek.

Másfelől az ajándékok túllicitálása is szánalmas. Ha csak egy apró dologgal állnék valaki elé, az a kínos ál mosoly, ami jellemezné a pillanatot. Inkább ne legyen karácsony. A gazdagok bezabálnak még inkább, a szegények még inkább éhesek maradnak és a magány miatt rengeteg ember lesz öngyilkos. Régen, amíg kicsi voltam, szeretettem a karácsonyt. Valahogy más volt. Huszonévesen már nem élvezem.

2013. dec. 24. 16:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Eszünk, iszunk, beszélgetünk, sütünk, főzünk, díszeket készítünk, fát díszítünk, aztán gyönyörködünk benne. Egy alkalom, hogy egy kis ünnepi hangulatot varázsoljunk a szürke hétköznapok közé. Azt én is sajnálom, hogy nem havazik.
2013. dec. 24. 16:35
 14/18 anonim ***** válasza:
Én utálom ezt a rohadt felhajtást ami körülötte van, mindenki ezen rugózik. Mégis miben más ez, mint a többi nap? Abban, hogy kiírják a népek fészbukon, hogy boldog karácsonyt, előtte meg özönlenek a teszkóba, mint a marhák elverni a kölcsönt. Rakás sz@r az egész.
2013. dec. 24. 16:42
 15/18 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy tekintek rá mint az összes többi napra. Ezen mamám ma meg isbotránkozott.

Tesóm képtelen ezeken a napokon legalább normális lenni. Így rendszerint ezen a napon is ordítanak velem, hogy viselkedjek.

2013. dec. 24. 16:59
 16/18 anonim ***** válasza:
Én azt szeretem benne, hogy közel van a szilveszterhez.
2013. dec. 24. 17:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerencsére a mi karácsonyunk nem olyan, mint ahogy pl. a 14-es írja. Mi egész nap készülődtünk, finom volt a vacsi, jól éreztük magunkat.
2013. dec. 24. 18:08
 18/18 anonim válasza:

A NAGY emberek nevéről általában az jut eszünkbe, amit véghezvittek. Akkor Jézus neve hallatán miért gondolnak olyan sokan a tettei helyett a születésére? A keresztény egyházak tagjai közül a legtöbben ismerik a Jézus születése körüli eseményeket. De vajon hányan emlékeznek azokra a páratlan tanításaira, amelyek a hegyi beszédben hangzottak el, és hányan próbálják meg alkalmazni őket?

Jézus születése természetesen nevezetes esemény volt, de a korai tanítványai sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a tetteinek és a tanításainak. Kétségtelen, hogy Isten soha nem akarta, hogy Krisztus születése árnyékot vessen az érett férfiként leélt éveinek fontosságára. Márpedig a karácsony pontosan ezt tette: Krisztus személyét kusza betlehemes legendák és néphagyományok mögé rejtette.

A karácsony megünneplésének a módja is nyugtalanító kérdést vet fel az emberben. Ha Jézus ma visszatérne a földre, mi lenne a véleménye a karácsonykor fellángoló üzleti szellemről? Amikor Jézus kétezer évvel ezelőtt ellátogatott a jeruzsálemi templomba, felháborította, hogy a pénzváltók és az árusok visszaélnek egy zsidó vallási ünneppel, hogy pénzhez jussanak. „Vigyétek ezeket innen! — mondta. — Ne tegyétek tovább az én Atyám házát kereskedés házává!” (János 2:13–16). Nyilvánvaló, hogy Jézus nem helyeselte, hogy a vallásból üzletet csinálnak.

Hová vezetett mindez? Ma Krisztus születésének a jelentősége háttérbe szorul, és inkább a megünneplése kap hangsúlyt. Krisztus nevét sokszor még csak meg sem említik a hagyományos karácsonnyal kapcsolatban. A karácsony „egy családi ünnep az egész világon; mindenki azt ünnepli, amit a karácsony neki jelent” — jegyzi meg az El País nevű spanyolországi újság.

Ezek a szavak egy olyan irányzatról tanúskodnak, amely egyre meghatározóbbá válik Spanyolországban, és sok más helyen is a világon. Míg a karácsonyt egyre nagyobb felhajtás övezi, addig Krisztusról egyre kevesebbet tudnak az emberek. Alapjában véve a karácsony ma szinte teljesen ugyanaz, mint ami eredetileg volt a római időkben: mulatozás, lakoma és egymás megajándékozása

2014. nov. 28. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!