Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi esély van arra hogy terhes vagyok? A fogamzásgátlot egy hónapja hagytam abba.
Imádom az ilyen WTF-típusú kérdéseket.
Ennyiből mégis honnan tudjuk?
Semmit se írtál arról, hogy szexeltél-e és mikor, illetve védekeztél-e a tabletta helyett máshogy.
Vagy netán azt hiszed, hogy a tabletta abbahagyása után még egy ideig nem eshetsz teherbe?
Ha igen, nagyot tévedsz.
Csak addig véd, amíg szeded.
Ennyi ésszel szabadlábon és még neki áll feljebb (ráadásul szaporodni is akar - szegény csemete)!
Olvasd már vissza, mennyit árultál el nekünk a kérdésben!
1 hónapja abbahagytad a fogamzásgátlót.
Ennyit. Semmi többet. Semmit arról, hogy miért hagytad abba (akár más védekezési módra is válthattál volna). Semmit arról, hogy tettél-e mást is azért, hogy gyereked legyen (a tabletta abbahagyásától még senki nem lett terhes, ahhoz nemi életet is kell élni).
Még csak a "Gyerekvállalás/Teherbeesés" topikot se találtad meg, amiből legalább gyanakodhattunk volna, hogy mégis mit akarsz!
De amilyen jószívű vagyok, neszed neked egy kis infó:
1 év alatt védekezés nélkül ovuláció környéki szexszel a párok 80 %-nál összejön a gyerek. Ha 30 felett vagytok, akkor fél év próbálkozás UTÁN már érdemes orvoshoz menni, hogy időben kiderüljön, ha van valamilyen gubanc.
Extra infó:
fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat az is, hogy egyáltalán nem jön meg (post pill amenorhea), holott nem vagy terhes. Ha 2-3 hónap kimarad, akkor gyógyszeres (nem fogamzásgátló!) beavatkozásra lehet szükség.
Nem érti, nem érti...
Komolyan nem fogod fel, hogy a "nem fejti ki magát bővebben" és a "nem közli a LÉNYEGES, ELENGEDHETETLEN információkat a kérdés megválaszolásához" között ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG van???
Mondok egy példát, hátha elkezd derengeni:
Ha én úgy teszek fel egy kérdés, hogy:
"Ha most elindulok, lekésem a buszt?"
- akkor fogsz tudni rá válaszolni anélkül, hogy elárultam volna, hogy mikor indul a busz és mekkora távolságra van a megálló és köztem?
Nem, ugye?
Na, PONTOSAN ENNYIRE volt kellőképpen informatív és megválaszolható a TE kérdésed is!
Senki nem kíváncsi arra, hogy hány éves kapcsolatban élsz, hányszor vetéltél el, mennyire akarod a gyereket.
Csak annyit kellett volna leírnod tárgyilagosan, hogy:
-nem szedem 1 hónapja; ekkor és ekkor voltunk együtt; a tabletta előtt átlagosan X hosszú ciklusaim voltak; jelenleg a Y. napon járok... és akkor nem tartottunk volna síkhülyének és válaszolni is lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!