Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyik barátnőm szeretné tudni hogy a röngen kimutatja ha terhes?
"ultrahang" És most mitől is félsz?
Amúgy vérvétel is kimutatja..
MEG NE PRÓBÁLJÁTOK! A röntgen az igen erős sugárzás, ha egy terhes embernek konkrétan egy az egybe a hasára van irányítva akkor ilyen pákóretard gyerek lesz belőle.
Amire te gondolsz az szerintem az ultrahang, nem a röntgen. :DD
"A röntgen az igen erős sugárzás, ha egy terhes embernek konkrétan egy az egybe a hasára van irányítva akkor ilyen pákóretard gyerek lesz belőle."
Fizikából elégtelen. Gratulálok.
A CT ami több ezer RTG képből áll felel meg kb. pár évnyi háttérsugárzásnak.
Egy natív hasi RTG-től még semmi baja nem lesz az esetleges magzatnak. Az UH szimplán jobb képet ad, és valamivel biztonságosabb.
A röntgensugárzás a terhesség végén a legveszélyesebb, de én azért az elején sem próbálnám ki. De szerintem nem is engedik meg ezt az orvosok sem....az ultrahang meg tök más, főleg, hogy minden nőnél ultrahang felvételekről nézik meg, hogy rendben van-e a magzat...
Úgyhogy röntgen előtt nőgyógyászhoz menjen (ahol van ultrahang, habár a doki e nélkül is megállapítja). Ha mégis terhes akkor csak 1-2 év múlva ajánlom a röntgent...mivel a szoptatás során se ajánlott az ilyen féle besugárzás.
Az meg, hogy ki mekkora háttérsugárzást kap...mindenki kap bőven eleget.
Egyébként a kérdésre válaszolva: valószínűleg kimutatná a röntgenfelvétel is a gyereket, csak tényleg elég súlyos rendellenességekkel születne szegény. Úgyhogy előbb nőgyógyász, és ha nem terhes csak akkor röntgen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!