Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi visz rá egy szép és rendkív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi visz rá egy szép és rendkívül okos, végig jeles érdemjeggyel végző vegyészmérnök lányt, hogy szakmáját otthagyva elmenjen Ausztriába műkörmösnek?

Figyelt kérdés
Az egyetemen az 5 év alatt csak 6 db 4 ese lett, az összes többi 5 ös lett neki. Mindenféle ösztöndíj pályázaton részt vett és némelyiken nyert is, tudományos konferenciákon volt résztvevő. Doktorandusznak is fel akarták venni, de ő nem jelentkezett. Elment Sopronba és onnan jár át a sógorokhoz, ahol egy szépségszalonban műkörömépítéssel, meg ilyesmivel foglalatoskodik. Nekem régen nem tűnt pénzéhes nőnek. Lehet megváltozott? De van az a pénz, ami elviszi az okos lányok ,,agyát" is másfelé és lemond az itthoni ,,elit" állásról és Phd-ról?
2013. júl. 14. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha őt ezt teszi boldoggá, csinálja ezt. A kevesebb néha több.
2013. júl. 14. 15:55
 2/11 anonim ***** válasza:
a pénz miatt tanult eleve... ki nem? pff
2013. júl. 14. 15:55
 3/11 anonim ***** válasza:

A legegszerűbb megoldás az, ha megkérdezed tőle.

Viszont az "elit állás" nyilván többet fizetne, mint a műkörömépítés - vagy csak én gondolom így? Nem allottam még arról, hogy valaki azt mondaná: bakker, ellépek a ssíros igazgatói állásomból, vagy a doktori állásomból és elmegyek műkörömépítőnek, emrt az a tuti, ott forog a legtöbb zseton!

2013. júl. 14. 16:00
 4/11 anonim ***** válasza:
40%

Elment ebbol a szar orszagbol, jol tette!

En is elmentem, es ket diplomaval babyszitter voltam.

5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván Ausztriában műkörmösként is sokszorosát keresi annak, mint amit itthon diplomás vegyészmérnökként. A PhD-ról nem is beszélve, mert annak az ösztöndíja tényleg csak arra elég, hogy a kutatásba belefeledkezve ne halj éhen. Ha meg Magyarországon él, és csak átjár dolgozni, az az igazán tuti szituáció, mert osztrák fizetést kap, és ezt magyar árszínvonalon költheti el. És nem is biztos, hogy csak pénzéhségről van szó, lehet, hogy tényleg szereti is a műkörömépítést, ez a hobbija mondjuk.
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Vegyészmérnökként nem tudom mennyit keresnek ma kezdőként, de 200-250 nettó között biztosan. Ő elvileg ott kint 400-500 között kereshet, mert van ilyen ismerősöm, ilyen pozícióban, igaz ő Svájcban dolgozik szépségszalonban.
2013. júl. 14. 16:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi a francért maradt volna itt? Hogy feleannyit keresen, és agyon dolgozza magát? lehet megjött az esze...
2013. júl. 14. 16:10
 8/11 anonim ***** válasza:
remélem államilag támogatott volt:DDDD
2013. júl. 14. 16:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Az érdeklődése is változhatott vagy annyira belemerült a tanulmányokba,hogy elege lett az egészből,pénz,esetleg kinn akar majd vegyészmérnökként dolgozni és úgy gondolja,hogy egy rövid ideig így gyakorolja jobban a nyelvet és felméri az esélyeit.Sokkal könnyebben belelát a gazdasági,politikai, társadalmi helyzetbe,ha bármit de ott dolgozik,mint ha innen Magyarországról neten nézeget körbe.
2013. júl. 14. 16:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet nyelvet tanul, meg pénzt gyüjt. Ismerkedik Ausztriával , mett később ott szeretne a szakmájában dolgozni. Nagyon jól csinálja, én is ezt tenném. Amúgy vegyéaz vagyok és elárulom, hogy a kezdőknek bruttóban adnak amnyit amennyit írtál, sőt én 4 év után keresek ennyit. Lehet nekem is ki kellene menni, mostanában az én fejemnen is megfordult. Nem vette el semmi az agyát nyugi. Meg ha lenyomta az egyetemet 5 össel nem kicsit be is sokallhatott, ráfér egy kis szellemi lazulás. Az, hogy doktorandusz lehetne nem nagy karrier, vamnak egy nő életében fontosabb értékesebb dolgok. Még 3 éveg havi 90 nettóval ellébecolni az egyetemen, vagy keresni havi 500 nettót és azt gyüjtógetni, sokkal többet ér mint majd 3 év múlva odaírod a neved elé, hogy doktor, ami kb semmit nem ér, ha egy vállalatnál el akar majd helyezkedni, sőt inkább hátrány, mert nehogy már túl okost vegyünk fel...
2013. júl. 15. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!