Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nőnek valami drogot csempésznek az italába, amitől "önszántából", belemegy egy egyéjszakás kalandba, az nemi erőszak?
Nem. Nem megcsalás.
Magatehetetlen (idegen) emberrel csinálni nemi erőszak. Házastárssal pl. már más tészta, de itt ugye nem erről volt szó. Egy jó adag ki tudja milyen drog nem egyenlő azzal, mikor vacsi mellé ivott bortól kicsit becsiccsentesz. Ilyenkor többnyire nem vagy a magad ura, nem tudsz felelős, sőt semmilyen döntést hozni.
Az italt nem kell elfogadni. Elég egy fél pillanatra felügyelet nélkül hagyni, és már kész is a baj. Bárkivel megeshet, mégis ki bámul folyton egy pohár sört, a rendeléstől egészen addig, amíg ki nem issza az egészet…
Egy ilyen trauma – akár droggal, akár drog nélkül – történik maradandó nyomokat hagy az áldozat lelkében. Utána szinte kivétel nélkül rémálmok, pánikrohamok, depresszió és hasonló finomságok között kínlódnak a túlélők, sokszor még évekkel az esemény után is. Ennek fényében szerintem a nő párja könnyen el tudja dönteni, hogy igaz-e történet, vagy csak egy szimpla megcsalásról van szó. A túlélőknél a környezet tagadó, vádló magatartása sokszor ugyanakkora trauma, mint maga az erőszak.
Épp ezért mielőtt támadásba lendülne az ember, érdemes elszámolni százig (akár ezerig…) és csak higgadt megfontolás után reagálni. Hiszen ha a sztori igaz, de az illető nem kap semmilyen támogatást, azzal később a legjobb pszichodoki sem nagyon tud majd mit kezdeni…
Ha már rég eldöntötted, hogy megcsalás volt, akkor mindek kérdezed mások véleményét?
Most már teljesen mindegy. Ha esetleg idővel meg is változtatod az álláspontod, már akkor sem fog bízni benned többet.
Ha csak megcsalásról volt szó, miért mondta volna el neked? Te jöttél rá, hogy történt valami, vagy ő állt elő a sztorival, mindenféle kényszer nélkül? Ha csak úgy előállt vele – pedig nem fenyegette a lebukás veszélye – nem hiszem, hogy kamuzott volna. Hirtelen felindulásból jött őszinteségi roham? Ez azért nem túl gyakori…
Többen is azon az állásponton voltak a környezetemben, mint azok, akik itt arról beszéltek, hogy a drog csak a rejtett vágyakat hozza felszínre, ezért döntöttem így.
Azóta gondolkodam, de már késő.
Nem késő. Lehet, hogy már sosem lesztek egy pár, de attól még megbeszélheted vele a dolgot, bocsánatot is kérhetsz, ha úgy gondolod, hogy mondtál olyat, amit nagyon nem kellett volna. Ennyit biztosan megérdemel. Nekem tettek már valamit – a fene tudja mit – a kólámba. Szerencsére nem lett semmi „komolyabb” baj. Csak nagyon rosszul lettem – szédülés, hányinger, hányás – az égvilágon semmit sem hozott felszínre. A vacsorámon kívül persze…
(27/N)
Semmi rondát nem mondam, nem vagyok veszekedős, szerintem a lehető legemberibb módon mondtam meg neki akkor, hogy ezt így én nem szeretném folytatni.
Persze megbántam, de nem tettem semmit, amiért bocsánatot kellene kérnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!