Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem ostobaság ez az elmélet?
Egyik haverommal kis vitába keveredtem mert a következőket mondta ami sztem hülyeség.Nézett egy filmet a föld kialakulásáról,tudjuk h
mindannyian mikróbákból alakultunk ki,bla,bla. Viszont ezekszerint(legalábbis szerinte)mindenféle
érzés,érzelem amit érzünk csupán a társadalom
által támasztott elvárás és amolyan szugeráció h
ogy hé te ember vagy szeresd a másikat,stb.
Arra akart kilyukadni h vajon miért is
szeretjük,érezzük az h szeretjük a másikat?szerinte csupán azért van ez mert fejlett az inteligenciánk
és csupán magunk generáljuk pl.ezt az érzést,
plusz a társ. elvárás.
Ha őt ez az elmélet valamiért megnyugtatja, hát "lelke" rajta :D Azért az a sok nemes érzés/gesztus, amivel jobb esetben az ember találkozik élete során, aligha köszönhető a társadalomnak, az ugyanis pont ezek ellen "nevel" manapság, szerintem.
Most nem jut eszembe jobb példa, de volt egy kiscicám kiskoromban (10 alatt voltam bőven), akit a kegyetlen "ismerőseim" megöltek :( :(
Na, őt koromból adódóan sem etetni nem tudtam, sem megvédeni a kegyetlenkedésektől, de szerettem, és ő ezt érezte, mindig a nyomomban volt, puszilkodott az orrával, stb. Ezt magyarázza nekem valaki társadalmi elvárással :(
"(legalábbis szerinte)mindenféle
érzés,érzelem amit érzünk csupán a társadalom
által támasztott elvárás és amolyan szugeráció"
Ez így nem igaz.
Az érzések az érzelmi agyban keletkeznek, ami először a hüllőknél alakult ki, és azóta is nagyjából változatlan minden fejlettebb lényben is. Köze nincs a társadalmi elvárásokhoz.
Ezért tudjuk, hogyan érezhet pl. egy kutya, mert mi is úgy érzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!