Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A húgom beleszeretett egy suhancba! Mit tegyek?
A húgom egy nagyon dekoratív, kedves, okos lány. De egy idelye összejött egy elég bunkó hülye gyerekkel! Nem éppen az a normális egyéniség, nem jár be órákra, rosszak a jegyei, sz@rik a világra, bunkó, könnyen feldühithető.
Nagyon féltem a húgomat, hogy rossz irányba tereli és kihasználja. Emiatt már számtalanszór össze vesztem vele, sőt azzal a bunkó "pasiával is". Kérlek segítsetek, mit tehetek? 18/F (a húgom 15)
1. Te sem jársz be nyelvtanra.
2. Nem vagy az apja.
3. Mindenki a saját kárán tanul. Aki nem, azt sem szabad terelgetni. Valakinek a hülyékből is meg kell majd élnie.
Szerintem aki azt mondja, hogy semmit ne csinálj, azok gondoljanak már bele abba, hogy ebben a korban keveredik mindenki rossz társaságba. Magam példáján is mondom, 14-15 évesen kerültem rossz társaságba, mindenki óvaintett, de én mindenkivel összevesztem. 4 évvel később jutottam el a felismerésre, de addigra már romokban volt az életem. Nem volt jó érzés arra a felismerésre jutni, hogy vakvágányon az életem. Szakítottam a rossz társasággal, de így nem volt egyetlen egy barátom sem, senkim. Nem mintha abból a társaságból barát lett volna bármelyik is. Most 23 éves vagyok, még mindig nincs mellettem senki.
Szóval igenis fontos dolog valamit tenni, elég nehéz a helyzet. Nem vagyok valami nagy koponya, nem tudom mit tegyél. Mindenképpen higgadtan próbáld megbeszélni vele. Úgyis még csak 15 éves, úgyse élete párjával van most. De erre ő is rá fog jönni pár hónap múlva. Reménykedj, hogy addig nem lesz semmi gáz, ha nem sikerül lebeszélni róla.
Túl fog esni rajta, ne aggódj. Kicsit tarts rajta a szemed, úgyis hallod majd ismerősüktől, hogy éppen mi van. HA magával rántaná nagyon mélyre, akkor kicsit seggbe lehet rúgni, de amúgy már nem zsebkölök a húgod, meg kell tapasztalnia neki is a dolgokat.
Semmiképpen se erőszakoskodj és nyúlj bele a kapcsolatukba, mert ezzel csak a bizalmát veszíted. Ezt szúrja el a legtöbb szülő is, azt hiszi, hogy mindent neki kell erőszakkal megoldania. Pedig csak állandó segítőkészséget kell biztosítani, bizalmat, igazi emberi kapcsolatot. Az mint is és segítség is bajban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!