Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelyi ultrahang megbízhatósága?
Tegnap voltam nőgyógyásznál. Az aktustól számított 42.napon (mi 6 hétnek felel meg). Fogamzásgátlót szedek azonban volt közte 4 szem antibiotikum ami miatt idegeskedhettem.
A nőgyógyász hüvelyi ultrahanggal vizsgált meg. Állítása szerint negatív (kb 40 éve a szakmában van). Csináltam a 42 nap alatt kb 10 itthon végezhető tesztet. Mind negatív.
Holnap megyek vér és vizelet vizsgálatra.
Mi a véleményetek a hüvelyi ultrahangvizsgálatomról? (Azért kérdezem, mert most voltam először) Mennyire megbízható? Féljek a holnapi vizsgálattól?
Remélem azt is tudod,hogy nem minden antibiotikum van hatással a fogamzásgátlóra!
Pontosan le van írva a fogamzásgátló betegtájékoztatójában,hogy milyen gyógyszerösszetevőkkel szemben állhat fenn veszély.Nézd meg,aztán keresd meg milyen antibiotikumot szedtél,és ha nincs benne olyan összetevő,akkor semmilyen hatással nincsenek egymásra.
Máskor azt tanácsolom,hogy hagyj 3-4 órát a két gyógyszer bevétele között.Én már sokszor szedtem gyógyszert mellette,és nem lettem terhes...
Teljes mértékig feleslegesek ezek a vizsgálatok.
A vér és vizelet vizsgálat nem fogja kimutatni,hogy van-e benned terhességi hormon,csak akkor max. ha külön kéred,bár nem hinném,hogy vizsgálnak ilyenre.
Elég lett volna 2 teszt is,felesleges pénzkidobás.
Ugye látsz ezen gyereket?
Szerinted lehet annyira vak egy orvos, hogy ezt ne lássa????
Ha antibiotikumot szedsz, akkor VÉDEKEZNI KELL ÓVSZERREL, és akkor nem kell 6 hétig parázni, hogy vajon terhes vagy-e....
Azért a képen a magzat már elég nagy.
Nem kell védekezni óvszerrel minden esetben ha antibiotikumot szed az ember. Max akkor ha hipochonder.
Köszönöm a vegyes válaszokat!
Nem vagyok kezdő. Elolvastam a betegtájékozatókat és sajnos elég hiányosak ilyen téren. Még az orvosom sem tudta pontosan megmondani(utólag).
Másik tartottam 3-4 órát a tabik között. De kiderült, hogy az antibiotikumnál mindegy mert mindent pucol, azt is.
Akkor miért nem alkalmaztál más védekezési módszert is,ha tapasztaltabb vagy már e-téren?
Akkor most nem kéne aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!