Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Helyes vagy jóképű?
Lányok, mikor mondjátok egy fiúra azt, hogy helyes, és mikor, hogy jóképű?
Egyszer egy lány azt mondta, hogy a lényege ugyanaz, de kb. 40 év alatti pasira nem mondják azt, hogy jóképű, csak azt, hogy helyes...
Én 30 alatti vagyok, rám mindig azt mondták, hogy helyes vagyok.
Ezek a szavak egymás szinonimái, azonos a jelentésük.
Helyettesíthetők egymással, az a lány pedig egyszerűen ostoba volt, aki próbált valami okosat mondani.
Szeintem árnyaltabb lehet a dolog, szinoníma ide vagy oda, dea pinák ezt máshogy értelmezhetik.
Szerintem a helyes dumát akkor nyomják,ha jól néz ki és szimpatikus,aranyos fickóról beszélnek.
A jóképű dumát meg akkor nyomják,ha nem ismerik, nem annyira szimpatikus, nem az az aranyos fickó, hanem valami komolyabb egyénről van szó, és ez kórtól független.
Monduk eltekintve a koruktól, a helyes szót azt a sík buzákra szokták mondani, ilyen ZAck Efronokra, meg Bieberre, és hasonlóakra, a jóképüt meg olyanokra mint Statham, Vin Diesel, The rock, és a többi férfinak nevezhetőbbre, már akinek azok tetszenek.
ne kövezzetek meg, de nálam van különbség a kettő között :) (21 éves vok és lány...)
ha valakire azt mondom helyes, akkor az szimpatikus is és esetleg elképzelhető h lehetne vele folytatás, ha vslskire azt mondom h jóképű, az oké jól néz ki meg minden de ennyi... nem ragadja meg a fantáziámat :)
Teljesen egyetértek a #3/4-es válaszolóval. Ha helyes, akkor tetszik; ha jóképû, akkor nem tetszik, csak jól néz ki (az átlagnál jobb).
Kérdezô, amit a lány mondott neked, azt én így ismerem:
40 fölötti férfira nem mondjuk, hogy helyes; ô már "csak" sármos.
Itt a GYK-n gyakran szokták használni, hogy "nem jóképű, de azért helyes". Szóval sokak szemében a helyes kevesebb, a jóképű meg a csúcs kategória. Helyesnek inkább a fiatalokat nevezik, akiknek még gyerekes, "aranyos" pofijuk van.
Plusz még van a sármos, aminek azokat szokták nevezni (többnyire idősebbeket), akik nem biztos hogy a legszebbek, de nagyon meggyőző kisugárzásuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!