Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy 16 évesen ilyen dolgok érdekelnek? Vannak olyan értelmes lányok, akiket ez szintén érdekel?
Nagyon érdekel az élet értelme,az emberiség létrejöttének okai és célja,az emberi tudat.
Például testünk egy jól felépített biológiai gépezet,de mi az a tudat ami meghatározza jellemünket,cselekedeteinket,többé tesz bennünket egyszerű gépeknél? Nem mérhető,nem érzékelhető,de mégis bennünk van.Honnan van az ember lelke? És mi az oka,hogy mi itt vagyunk? A világegyetem komplex rendszerek összessége,a matematika törvényei alapján működik.Túl szabályos,ahhoz hogy véletlenszerű legyen,inkább megtervezettnek tűnik.De ki alkotta és miért? Vajon létezik Isten? Szóval ilyen dolgok érdekelnek nagyon.Sajnos ha a kortársaimnak ezt megemlítem,akkor görbe tekintettel néznek,és egy "Igyál egy sört haver!" válasz a legtöbb amit kapok.Ezért inkább felnőttekkel beszélgetek ezekről a dolgokról. De jó lenne ha legalább tudnám,hogy vannak-e még ilyen fiatalok rajtam kívül,vagy csak én vagyok ilyen dilettáns?:D
Amúgy nem hájas könyvmoly,hanem magas,izmos,elvileg jó kiállású,barátságos fiú vagyok,de ezek a dolgok éredekelnek,és néha nagyon unom az ismerőseim szűklátókörűségét..csakis a buli,foci,csajozás tartozik az érdeklődési körükbe.
16/F
"nagyon unom az ismerőseim szűklátókörűségét."
Nem ők a szűk látókörűek,hanem te beszélsz olyan dolgokról,amik csak téged érdekelnek,a többséget nem...
Egyébként engem is érdekel a téma.
16/F
Köszönöm a válaszookat!
Persze,akit nem érdekel annak,nem kezdem el magyarázni,nem erőltetem rá.
Szoktam néha kicsit inni,kikapcsolódni.
A szűklátókörűséget arra értem,hogy a fent említett "foci-buli-csajok" szentháromságon kívül szinte semmi se érdekli őket.Se ez,se más.És nem is akarják tágítani az ismereteiket.
Nem mondom,a csajokról is szívesen beszélek,de nem napi 24 órában.
Hát én lány vagyok, de már olyan 14 éves korom óta ilyeneken jár az eszem nekem is. :) Úgyhogy megnyugodhatsz, vannak.
Viszont azt én is tapasztalom, hogy kevés emberrel lehet ilyenekről beszélgetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!