Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az embereknél is vannak alfa-, béta-, omegahímek, mint az állatoknál?
Alfahím: tudatos, határozott, legvonzóbb a nők/nőstények számára, természetes vezetője a csoportnak/falkának, sokan felnéznek rá, természetével kivívja a többiek tiszteletét, stb.
Bétahím: hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy alfahím, ám mégis háttérbe szorul egy alfa közelében. Ha nincs a közelben alfa, akkor lesz (átmenetileg) a csoport vezetője, a legvonzóbb a nőknek, a legjobb, stb. Amolyan másodhegedűs.
Omegahím: A hierarchia legalján van, senkit se érdekel, rossz génekkel rendelkezik, a nők/nőstények számára nem vonzó, a férfiak/hímek pedig rendre legyűrik a dominanciaharcban, tehát a legrosszabb egyedek.
Az az érdekes, hogy ezek a dinamikák ugyanígy megfigyelhetők az embereknél attól függetlenül, hogy az ember öntudatra ébredt, illetve hogy nem (csupán) a fizikai erőn múlik a dolog.
Persze,hogy vannak.
Én leginkább egy Béta vagyok.
Igen hosszútávon rájönnek, hogy a nagyotmondás és hazudozás nem egyenlő a dominanciával de addigra már elkönyvelnek minden férfit disznónak...
Ezért kéne tovább látniuk az orruknál és sok csalódástól megkímélnék magukat.
Vannak.
Viszont az értelmi képességek számítanak elsősorban.
Nőstény kutyánk pl. maga mögé utasítja a nála termetesebb hímet (+5 kg); vicsorog, meghágja :D, szóval mennek a jelzések.
Majmokon meg megmutatták, hogy amelyiknek fel tudják turbózni a központi idegrendszerét (~agyát) különböző anyagokkal, az utána elfoglalja az alfa pozíciót. [link]
Az én tapasztalatom szerint is pl. a férfiak közötti dominanciaharc poénokkal meg szóbeli szivatással történik meg. Ez pedig kvázi IQ teszt, a legjobb tesztje az illető gyorsaságának, találékonyságának, szóval hogy vág-e az agya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!