Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok járnátok 1 nálatok alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező egyénnel?
Pl. nektek érettségitek vagy már diplomátok van
az illetőnek meg csak 1 szakmával rendelkezik és abban se nagyon tud elhelyezkedni
"Illetve, fel kell tudni mérni, hogy ki az aki az iskolázottságomat nézi, és ki az aki a személyiségemet vagy a értelmi képességeimet."
75%-os, akkor most neked fontos a diploma (veled egy szintű végzettség) vagy sem? Épp te írtad előbb, hogy 4-esnek igaza van.
Igen, nő vagyok.
Én se tudtam kibogozni. Vagy most akkor férfiak esetében az értelem és végzettség együtt jár, nők meg diploma nélkül is lehetnek okosak (viszont a férfi a nélkül kevésbé) vagy mi van? (75%-os ellentmondásos nekem picit, de talán csak félreértem!)
Simán járnék, ha elég értelmes. Nekem "csak" szakmám van + érettségim.
Én se tudok elhelyezkedni...
Jártam is. Mondjuk ő el tudott helyezkedni a szakmájával rokon munkaterületen, de az már a kapcsolatunk alatt történt. Esze volt neki, csak olvasni, elméleti tárgyat tanulni nem szeretett. Ezért nem is tanult tovább, hiába mondtam neki, hogy megvan hozzá a sütnivalója. Művelődni úgy szeretett, ha nála műveltebb emberekkel beszélgetett.
Az értelmi képességet sokszor nem tükrözi egyenesen az iskolai végzettség, úgyhogy ha megtudom, mit és meddig tanult az illető, még korántsem árulja el, mennyire értelmes.
Háiba van valakinek diplomája, ha sokan még az élethez is hülyék ezzel a végzettséggel.
Diploma csak egy papír, persze mutatja azt is, hogy elért egy szintet, de nem garancia rá, hogy hű de nagy géniusz lenne.
Okosnak látszani és okosnak lenni két különböző dolog, ugyanolyan értelmes lehet egy nem diplomás, diplomás emberrel szemben.
Szóval a diploma egy dolog, persze fontos, de lányok ha nektek ez jelenti azt, hogy értelmes valaki akkor azt kell kijelentenem: ti kicsit butuskák vagytok..
Egy szakmunkával is nagyon jól el lehet helyezkedni, igaz nem magyar honban jobban megbecsülik ezeket az embereket. Vannak értelmes szakmunkások is, felesleges általánosítani.
23FFI vagyok, van 2 okj-környezetvédelem, a másiik meg olyan ami nem igazán jön be. Rengeteg versenyekre- tanulmányi-, sport eredményeim vannak. Én szeretnék diplomát, de most felteszem a kérdést: ha már nincs diplomám, már nem vagyok értelmes??
Érdekel a színház, a kultúra, hangversenyek, stb. De ezek szerint csak diplomával vagyok értékes ember??
Ez a magyar gondolkodás, nyugaton egész másként álnak hozzá az emberekhez.. No mindegy, az biztos: én nem maradok itt...
Ha csak diplomával érek valamit a szemetekben akkor minek erőltessem magam...?
23FFI
Utolsó, ha annyira értelmesnek tartod magad, gondolom számolni tudsz. Elég lesz alap szinten.
Marha nagy általánosításokat írtál ide, holott a két oldalnyi válaszolóból kb. 2-en mondták, hogy "fontos" a diploma, egyikük nem is konkrétan így, csak felhozta mint lehetséges összefüggést az értelemmel.
Ilyenek vagytok ti ff-ak. :) Már bocs! Van 10 nő, abból 8 normális, 2-vel meg van valami gáz (a pénzre bukik, vagy a rosszfiúkat szereti, esetleg kinn a feneke a miniruhából) és ti rögtön felkiáltotok: "ilyenek a nők!" :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!