Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A baratnom kezere cseppent egy HIV pozitiv ismerose vere. A keze ki volt szaradva, repedezve. Elkaphatta?
A segítségnyújtónak valószínűleg volt valamilyen nyitott seb a kezén, amivel a vérzést is elállította és feltételezem, hogy ezekből a szúrt vagy vágott sebekből ömlött a vér, tehát jutott belőle neki egy jó nagy dózis.
Szóval azért ne pánikoljatok, de tartsátok be azokat, amiket a fenti tanácsomban adtam.
Nincs mit.
Egyébként szexeltetek a baleset óta?
Ha igen, akkor neked is ajánlott elmenni egy tesztre.
Nem, egybol elmondta. Most tortent par napja.
A tesztig mindenkepp gumival szexelunk.
Mar ki is neztuk, az antsz csinal tesztet anonim.
El, de marha kicsi az esélye.
Pont most tanították népegészségtanon, hogy még ha olyan tűvel is szúrod meg magad, amin egy HIV-es vére van, akkor is kevesebb, mint 1% a fertőzés esélye.
Mivel kell bizonyos mennyiségű vírus ahhoz, hogy fertőzés létrejöjjön.
Nézesse meg magát, de azért a koporsóját még ne rendelje meg.
Utolsó!
Te is orvos vagy? Vagyis orvostanhallgató :)
Ha anonim szűrésre jelentkezik bármelyik Népegészségügyi Hivatalnál (régebben ÁNTSZ) akkor 1, legkésőbb 2 hét múlva kaptok eredményt.
Nem tartom valószínűnek, hogy elkapta. Én is orvosira járok, mint az előttem szóló. Sok dologban igaza van de nyíltan véráramba kell kerülnie a fertőzött vérnek.
Amíg nincs eredmény mindent jól fertőtleníts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!