Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bele tudnál szeretni egy olyan emberbe, akinek amputálva van 3 végtagja?
Hadd legyek illúzióromboló.
Itt mindenki a szerelemről beszél, de az elmúlik idővel, és ottmarad a tény, hogy a párod nem tud dolgozni, rokkantnyugdíjból, és a te fizudból kell megélni. A munka, gyerek, háztartás mellett teljesen ki kell szolgánod a párod, a tusolástól a vécézésig, mindenben!
És a szex sem fog túl nagy örömet szerezni.
Ezt is végig kell gondolni!
Köszönöm a válaszokat!
Kérek MINDENKIT, hogy NE pontozzátok le egymást, mert itt nincs jó vagy rossz válasz.
Az egyik lábamat combból levágták.
Pont az ilyen vélemények miatt nem megy ki sok "sérült".
Simán tud dolgozni, lehet, sokkal többet, mint az "épek".
őszintén válaszoltak a kérdésre, valaki nem tudja elfogani a tényt hogy a párja nem "teljes". létezik olyan fóbia is hogy fél a csonkoktól. senkit nem lehet kényszeríteni hogy azért is járjon amputált emberrel.
utolsónak igaza van, vannak olyanok akik képesek dolgozni de sokuk sajnos nem! és akikről a kérdés szólt, hogy 3 végtagja hiányzik, azoknál igencsak leszűkül a munkavégzés lehetősége. ha eleve tegyük fel, ügyvéd volt az illető akkor talán így is végezheti tovább a munkáját de egy kőműves mondjuk nem.
én közvetve bányászról hallottam aki elvesztette tőből a lábát és nem tud dolgozni. ezért terjedt ez el a köztudatban hogy ők segítségre, ápolásra szorulnak. pl. most tettem fel egy kérdést hogy miért nem kap mindenki műlábat és azt írták nem is mindenki alkalmas erre.
tehát aki azt írta hogy segítségre meg kiszolgálásra szorul az amputált részben igaza volt mert nagyrészük valóban.
Hát, igen, a csonk látványa. Az enyémet most már megszoktam, de tényleg furcsa lehet másoknak. Én mindig húzok valamit a csonkomra, általában egy vastagabb harisnyát.
A protézis viselése. Igen, van aki nem tudja vagy nem akarja használni. Én most jutottam oda, hogy például nagy melegben nem veszem fel. Ismerősökkel már elmegyek ide-oda, de tényleg furcsán néznek rám.
Kedves Szántó Szilvia!
Persze, hogy sok végtaghiányos képes arra, hogy teljesértékű munkát végezzen.
De a kérdésben egy olyan emberről van szó, akinek 3 végtagja hiányzik.
Az is számít mennyi hiányzik a végtagokból.
Pl ha két láb térd alatt és a térdízület megvan, a kéz csuklóban esetleg könyék alatt, akkor igen, simán belefér ennyi. Véleményem szerint így teljes, hétköznapi élet kevés kompromisszummal élhető. Ha viszont mindhárom végtagból alig maradt valami, az már nem jó...így már a hétköznapok hatványozottan nehezebbé válnak...szóval a fenti nem lényegtelen részletek jelen esetben igen sokat számítanak. Eddig a racionalitás...aztán a szerelem már más kérdés...közös társaság, hosszabb ismeretség, közös szimpátia...sok mindent hozhat az élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!