Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az onkielegites bun?
Római katolikus vallás szerint, az önkielégítés bűn, mert paráznaságnak minősül, amit tilt a Tíz parancsolat.
Az, hogy meggyónod utána nem ér semmit, ha nincs mögötte valódi megbánás. Semmit nem ér a hited, ha abból áll, hogy úgy követed a bűnöket, hogy "nem gáz, mert majd meggyónom".
De bűnnek számít a római katolikus vallás szerint, tanultuk hittan órán egyházi iskolában.
De csak megbocsájtható bűn - tehát nem a legdurvább kategória- így ha meggyónod nincs semmi gond.
Arra azért figyeljetek, hogy a gyónás nem egy mosoda, ahová csak bemész szenvtelenül, végig mész a procedúrán és tiszta vagy... Ahogy az egyik előző válaszadó is írta, semmit nem ér, ha nincs mögötte valódi megbánás, és legalább annak a szándéka, hogy igyekszem elkerülni a továbbiakban. A papokat át lehet verni, az Istent nehezebb.
De nézzük, mit mond a írottan a kat egyház az önkielégítésről:
A Katolikus Egyház Katekizmusából:
Az önfertőzés (lat. masturbatio) a nemi szervek szándékos izgatása nemi öröm szerzése céljából. "Mind az egyházi Tanítóhivatal -- a hagyomány állandó folyamatában --, mind a hívők erkölcsi érzéke bizonytalankodások nélkül állítja, hogy az önfertőzés önmagában és súlyosan rendetlen cselekedet." "Bármi legyen is a motívuma, a szexuális képesség szándékos használata a normális házastársi kapcsolaton kívül lényegében mond ellent rendeltetésének." Ilyen esetben a szexuális élvezetet, melynek "az erkölcsi rend szerint az igazi szerelem, a teljes, kölcsönös odaadás és az emberi élet továbbadása összefüggésében kell megvalósulnia, az e rend által megkövetelt szexuális kapcsolaton kívül keresik". [101]
Ahhoz, hogy a személyek erkölcsi felelősségéről helyes ítéletet alkothassunk és a lelkipásztorkodásnak irányt mutathassunk, figyelembe kell venni az érzelmi éretlenséget, a szerzett szokások erejét, a szorongásos állapotot és egyéb pszichikai vagy társadalmi tényezőt, amelyek enyhíthetik, talán a minimumra is csökkenthetik az erkölcsi bűnösséget.
Nem azért teremtetett a férfi mellé a Nő, mert akkor ...
azonkivűl aki ilyet tesz az bálány imádó, mert Ön imádatot tesz, és becsapja magát vele.
Ezen kivül a biblia szerint ami számit, s nem a "vallások szerint" nekm kategorizálja a bűnt, hogy kicsike bűn, ez nagyocska bűn,ilyen nincs. Minden bün egyforma és nem szépithetünk mert magunkat csapjuk be. Sehol nem irja, hogy na "ez kicsi bün ez még bele fér, na ez meg nagy ez már nem.Ez az elöirt bibliai alapelvek semmibe vétele Lightositása.szörnyű ezért tartunk itt.
Bűn, és én is szoktam csinálni. Nem tudom abbahagyni, egyszerűen nem bírok ki 3 napnál többet. :DD
Amúgy én is római katolikus vagyok, és meg szoktam gyónni.
19/F
15. vagyok.
Es igen termeszetesen akkor tudod meggyonni a valodi megbanas van a dolog mogott es tenyleg nem mosoda a gyonas.
Ugyhogy engem nagyjabol el is vesztettek ha a szigoru vett tanitasokrol van szo.
En megmaradok a szeresd felebarataidat meg a legy jo es hasonlo dolgoknal...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!