Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmes vagyok egy papba. Mi a teendő ilyenkor?
Basszus második, ezt én akartam! :D
Egyébként ez a kérdés már volt másik témakörben is.
Első hozzászóló vagyok.
Így látatlanba nehéz megítélni, mi is lehet köztetek.
Ezt ne vedd ítélkezésnek, mert tényleg nem az: lehet, hogy ahogy Te is leírtad, a lelki társának tekint, de tudja, hogy nem lehet belőle több. Gondolom azért választotta a papi hivatást, mert erősen hisz Istenben. A katolikus egyház törvényivel nem vagyok teljesen tisztában, de legjobb tudomásom szerint a kat. papoknál cölibátus van (se előtte, se után nincs házasság. Nem tudom, hogy elhagyná-e a hivatást Érted. Az bűn volna, nem? Ha pedig kiderülne, hogy valami van köztetek, az feszültséget okozhatna köztetek és esetleg a gyülekezetben is.
Nehéz ügy ez...
helyesbítenék, rosszul írta egyik válaszoló: a római katolikus papok nem házasodhatnak, a görögök igen. :)
és jól írta egy másik: egy római katolikus pap is mielőtt pap lett, nincs kizárva, hogy már házas volt, lehet még utána pap belőle. de miután pap lett, római katolikus pap nem házasodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!