Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék többet beszélni? Hogyan küzdjem le a visszahúzódásomat?
Általános iskolában nagyon visszahúzódó voltam az utolsó évben, ki voltam közösítve. Nem vagyok csúnya, szóval nem ezért. Leginkább azért, mert jól tanultam/tanulok, nem igazán beszélek csúnyán. Ez eléggé megrázott lelkileg...
Most gimis lettem, és találtam néhány barátot, akikben megbízok, vagy csak úgy szimplán jól elvagyunk. Előfordul, hogy én vagyok a középpontban, és itt már sokat beszélek.
Viszont járok egy fiúval, és itt a probléma. Neki is tudok néha sokat beszélni, de nem gyakran. Szeretek csendben lenni, nekem elég, ha a közelében vagyok és ennyi. Ő pedig szóvá tette, hogy azért beszélhetnék többet... Hát, ez eléggé rosszul esett. Mivel nem vagyok egy dumagép, néha megakad a téma. Élőbe az ő elmondása szerint mindig ő hozza fel a témát. (Interneten annyira nem szeretek beszélgetni, mert itt nem látom mások arcát, illetve nem érzem a hangsúlyt, hogy hogy mondja.)
Ha felhozok egy témát, hamar megbeszéljük, mert sokat kérdezek, vagy olyat mondok, amivel lezárjuk a témát.
Mit tehetnék, hogy ne legyek ennyire csendes? Illetve az érdekelne leginkább, hogy mit tegyek, hogy többet tudjak beszélni, értelmes témákról, ami másokat is érdekel?
15L
Olvassál érdekes dolgokról és ne tegyél fel eldöntendő kérdéseket, amivel rövidre lehet zárni a témát.
Pl.: Láttad a Barátok közt? <-- rossz kérdés. Lehetséges válaszok: igen v. nem. Mi a véleményed a tegnapi Barátok köztrólről? <-- jó kérdés. Kifejtendő.
A pasid ha nem fogad el olyannak amilyen vagy, akkor nem értem miért jár veled.. meert ha te ilyen vagy akkor most az ellen nincs mit tenni. Meg amúgyis a csávók dolga lenne elvileg témát felhozni szóval érted, te nem vagy hibás.
Max. annyit tudok tanácsolni hogy nézz többet TV-t és akkor arról tudnál beszélgetni más ötletem nincs
Hát épp ez az, tv-t nem sokat nézek, inkább a neten vagyok fent...
Csak úgy hallottam, a fiúk inkább azt szeretik, ha a lány beszél sokat, ők hallgatják, néha egy-egy "aha, igen"-t közbeszólnak, és ennyi. De akkor tényleg a fiúk dolga lenne a témafelhozás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!