Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én nem tartom bunkóságnak h megüssenek egy nőt ha az megérdemli?
Pl megcsalja a párját v hazudik neki.
22/N
Én nem tartom a pofont megoldásnak sem a gyereknevelésben, sem bármilyen élethelyzetben. Pláne nőt nem ütünk meg. Nem az egyenjogúság miatt, hanem mert normális esetben a férfi az erősebb, és az erősebb ne üsse a gyengét, akkor se, ha igaza van (sőt, akkor pláne ne).
A női egyenjogúság arról szól, hogy a nők is szavazhatnak és járhatnak egyetemre, de ettől még a fizikailag nem lesznek egy szinten a férfiakkal, és ezt lenne már jó megérteni. Másrészt az egyenjogúság és az illem is meg kellene, hogy férjenek egymás mellett.
én nő vagyok, de mégis úgy gondolom, hogy van olyan NAGYON RITKA ÉS KIVÉTELES eset, amikor egy nő igenis megérdemel egy pofont. nem agyba-főbe kell verni, és nem kell rendszert csinálni belőle. és nem, engem soha nem ütött meg férfi, nem arról van szó, hogy vernek és ezért védem őket.
pl exem anyja egy kib.szott hisztérikus, önző, pénzéhes nő volt. mikor rájött az aktuális hisztiroham, akkor mindenki futott, amerre látott, nem kímélt senkit és semmit. úgy viselkedett, mint egy toporzékoló, hisztis ötéves kislány. na, szerintem ilyenkor kijárt volna neki egy istenes pofon, csak hogy térjen már észhez és fejezze be a hisztit.
vagy: van egy ismerősöm, aki távkapcsolatban él egy sráccal, a srác iszonyat szerelmes belé. a csaj is szereti, de nem annyira, mint a srác őt. a srác lehozná neki a csillagokat is, tényleg mindent megtesz neki, amint a lány csettint. a csaj meg össze-vissza csalja, mert ugye a távolság miatt a srác úgysem tudja meg. szerintem a ha a srác megtudná, jogosan pofozhatná fel a csajt (bár annyira szereti, h úgysem tenné meg).
Ha férfi lennék és kiderülne, hogy az asszony bántalmazta a gyerekünket, igencsak adnék neki rendesen, aztán otthagynám és vinném a gyereket is. Ez csak példa...
De igenis van az az ok, amiért megérdemli a nő. Nem azt mondom, hogy normális, ha valaki össze-vissza verni a nőt, az tényleg csak a gyengébb bántalmazása.
26/N
Tisztelt kérdező!
Én vagyok a hatos.... Nem rád gondoltam, de elég érdekesen olvasod a soraimat, ha ezt így gondoltad. Egyébként nem csak a roma kultúrkörben megszokott dolog a pofozás, de nem gondolom, hogy ebbe itt most bele kellene mennem.
S szerinted az erőszak ezen formája elfogadott lehet, ez a te dolgod.
De azért az érdekes lehet ha megnézzük, hogy alapvetően az alapelv akár egy boxmeccsen, akár egy háborúban, hogy gyengébb ellenfél ellen kiállni nem nagy mutatvány. Tudod, a fair play elve is valami ilyesmi. S így működik ez a normális férfiaknál. A nők gyengébbek, így is nevezik néha őket: a gyengébb nem. S ezért mi normális férfiak nem ütjük meg őket.
S akkor feltenném azt a kérdést, hogy a hatos válaszom, miért lett lepontozva. Valaki el tudja magyarázni nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!